Jump to content
Sign in to follow this  
deich777

pravo ili politologija- što odabrati

Preporučene objave

aturantica sam te se trebam odlučiti koji fakultet upisati. I na pravu u Zagrebu i na politologiji sam u upisnoj kvoti jer imam dosta bodova, ali stvarno ne znam što da odaberem. Pa me zanimaju vaša mišljenja, što je bolje i što mi se više isplati studirati?Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moje misljenje - svaki faks ima svoju vaznost ako postoji u nekoj drzavi i nista ne treba omalovazavati. A sad nam se otvara problem organiziranosti te drzave i njene svjesnosti o potrebama kojeg zanimanja ... a posto nasoj drzavi to ne ide i unistila je svoju privredu koja je i "korisnik" tih akademskih građana ili ju je pak usmjerila na, po meni, krivi put koji trazi zanimanja koja nemaju konstruktivno-stvaralacku vrijednost ...

Ugl...ponavljam..trazili ste nasa osobna misljenja... studirati politologiju u Hrvatskoj - ne. Komentar studija politologije cu zadrzati za sebe ... a sto se tice onog drugog smjera na tom faksu - novinarstva...hm...lijep je to posao, na filmu, ali podsjetimo se samo kakva je ono sloboda medija u Hrvatskoj...da.

Studij prava - muka, kalvarija, svi krugovi pakla odjednom - kazem za zagrebacko pravo, ali kolko cujem nije ni drugdje drugacije. Ali s druge strane, neizmjerno zanimljiv faks, po meni najdublje materije koje je ljudski um proizveo u drustvenoj sferi doticu se na pravnom fakultetu. No postoji i treca strana, uzalud ti sva filozofija i zanimanje za to kad moras ucit brzinom svjetlosti zbog same koncepcije faksa(za koju ne kazem da je namjerno losa, nego ne moze biti bolja u ovim uvjetima hrvatskog visokog skolstva), i nemas se vremena puno posvetiti nekom predmetu koji te recimo vise zanima. I zbog svega toga pravo slovi kao faks za one koji znaju samo uciti napamet, sto naravno nije istina.

Ugl. pravo prije politologije. Iz cistog razloga sto na pravu barem dotaknes i druge sfere koje s tom diplomom omogucavaju siri spektar mogucnosti zaposljavanja nego jedna politologija. Naravno, sve ovisi o afinitetima osobe, moze jedan politolog biti najbolji u poslu koji bi po nekoj pretpostavci trebao raditi pravnik ( naravno ne mislim sad na poslove koji su usko vezani za pravnu struku) ... ali smatram da sa zavrsenim pravnim faksom pokrivas vise podrucja nego sa zavrsenim bilo kojim smjerom na politologiji.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pravo definitivno. Šta ćeš u RH s politologijom?? U RH ćeš više postić s pravom neg s politologijom, a u biti s pravom možeš i ono, i više čak od onog, što bi mogla s politologijom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×