Jump to content

Euro tone - što sa onima koji imaju kredite


Borat

Preporučene objave

Svjedoci smo krize eura koji u zadnje vrijeme zbog krize u EU "tone" u odnosu na druge strane valute (švicarski franak, dolar ili funtu).

 

Što će se dogoditi onima koji su digli kredite u eurima i imaju još npr. stotinjak rata za odplatiti u toj valuti.

 

Ako ukinu euro (o čemu se svašta naklapa po medijima) mogu li banke obustaviti odplatu kredita ili mogu smisliti neku insinuaciju da se ostale rate otplaćuju u nekoj drugoj valuti ili nekakvu drugu svinjariju.

 

Konkretno, imam kredit u Erste banci i ako ukinu euro, što sad?

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, Euro prolazi kroz najtežu krizu jer recesija u euro zoni nije niti blizu završetka. Naime mnoge države su ušle u dužničku krizu strahovitim rastrošnim birokratskim aparatom koji malo koja država može pokriti. Deficiti u vanjsko trgovinskoj razmjeni su dostigle alarmante razmjere i bude se lokalni nacionalizmi koje imaju tendenciju ekonomskog odvajanja od ove familije koji se zove Evropska Unija (Danska npr.). Mislim da neće doći do ukidanja Eura, ali da že doći do izvjesne deprecijacije, to bi vrlo skoro vjerojatno. Najtežu recesiju i užasan vanjskotrgovinski deficit imaju SAD i tamo je vrlo izvjesan skori bankrot koji će rezultirati strahovitim potresima u Evropi. Mi smo već u izbjesnom bankrotu, jer servisiranje dospijelih dugova sa kamatom više nije moguće. Eh sada vjerovnici će to raščistiti na različite načine, sve ovisi o kakvom bankrotu će se pribjeći. Ako je to anarhija, onda je moguća pljenidba svih nacionalnih dobara koji donosi još kakav - tajav prihod i od ćega bi se mogli djelomično namiriti dgovi vjerovnika, a narod tada pada u totalnu bijedu i neimaštinu. Oni koji imaju kredite, odmah treba razmišljati o tome kako se toga što brže riješiti, jer deprecijacija i hipeinflacija kune samo što nije krenula,

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija