Jump to content
Sign in to follow this  
roda91

.. plačanje školarine ??''

Preporučene objave

... Pozdrav !

... da li imam kakva prava oko neplaćanja školarine na fakultetu (do sad sam plaćala 5.500 kn) ? Dijete sam HB(dragovoljca), oboljelog od PTSP-a bez statusa HRVI - još na upravnom .kumulirana opća mirovina 50%-50% ... Završila sam drugu godinu studija na fakujtetu J.D u Puli sa 53 ECTS boda smjer - odjel za odgoj i obrazovanje(razredna nastava + informatika).. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

 

Ne znam da li znate, no ove godine je bila posebna 'fešta' za studente koji su maturirali prošle godine i upisali se na neki fakultet, odustali i upisali novi ove godine.

Naime, 1.7.2011. se na stranici postani-student pojavila obavijest u .pdf-u na čijoj je zadnjoj stranici pisalo da Ministarstvo ne pokriva školarinu studentima iz gore navedene skupine.

Tada je krenula panika. Čitajući po raznim forumima iskustva studenata iz navedene skupine, neki plaćaju školarinu, neki plaćaju pola, neki ništa, neki su vezani ugovorom (kao i svi ovogodišnji maturanti) da će platiti ako Ministarstvo ne plati do kraja godine-znači kao i prošle godine.

 

Iskustvo jedne osobe koje sam pročitala na jednom forumu je takvo da su joj rekli u referadi da ne plaća, upisala se normalno, platila upisninu, dobila indeks.. a kada se ovih dana logirala na studomat pisalo joj je da 'student studira o vlastitom trošku' ili tako nešto.

Budući da se nalazim u istoj situaciji, osim što još nemam podatke za login na studomat pa ne vidim kakve se nebuloze tamo pišu za mene, zanima me što se može učiniti u takvom slučaju?

Znači, u referadi ti kažu da ti je prva godina besplatna, uredno rješiš upis, platiš upisninu, dobiješ indeks, ispuniš onaj upisni list na kojem (po naputku referade) zaokružiš da te financira Ministarstvo, zaključiš to svojim potpisom i potpisom nadležnog u referadi. Da li je to valjan dokument na koji se studenti mogu pozvati ako u međuvremenu dođe do nekih promjena na njihovu štetu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×