Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
ruth

duplo plaćanje poreza?

Preporučene objave

Poštovani!

Zanima me regulativa kojom je sređeno plaćanje poreza onih koji ostvaruju dohodak u inozemstvu (preko 186 dana) temeljem ugovora o radu. Porez je plaćen u stranoj državi. Mora li se, koliki i po kojoj stopi platiti porez i u Hrvatskoj? Ovdje osoba ima status nezaposlene osobe ali nije prijavljena na Zavodu za zapošljavanje. Primanja iz strane države stižu mjesečno na devizni račun otvoren u banci u HR.

Što je sa mirovinskim i zdravstvenim?

Puno hvala na brzom odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ako ima posjeduje stan ili kuću (ili uža obitelj) u Hrvatskoj, smatra se hrvatski rezidetnim poreznim obveznikom. Obvezno podnosi godišnju poreznu prijavu i ima obvezu da odmah prijavi ugovor o radu nadležnoj PU radi plaćanja doprinosa. Obveznik sam obračunava predujam poreza na dohodak i prirez i podnosi obrasce ID. PU rješenjem obračunava i zadužuje doprinose. Ako Hrvatska ima zaključen ugovor o izbjegavnja dvostrukog oporezivanja primjenjuju se odredbe ugovora. Moguće je plaćeni predujam poreza u inozemstvu uključiti godišnju prijavu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×