Jump to content

Lokacijska dozvola-prijelazne odredbe


horvatic

Preporučene objave

Molim za pomoć:

 

Predao sam zahtjev za lokacijsku dozvolu, prije 30 dana u gradu Zagrebu. U četvrtak 30.03.06. je Gradska skupština usvojila novi GUP. Još nije objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba tako da novi GUP još nije služben i pravovaljan ( ako dobro shvaćam, postaje služben 8 dana nakon objave u službenom glasniku ).

Također sam saznao da je gradska skupština usvojila amandman na novi GUP koji glasi:

"Generalni urbanistički plan Grada Zagreba ( Odluka o donošenju GUP-a, Službeni glasnik Grada Zagreba 14/03 ) primjenjivat će se u posupcima izdavanja upravnih akata pokrenutih u vrijeme važenja tog generalnog urbanističkog plana. "

 

Moja su pitanja slijedeća:

1. Da li taj amandman znači da svi oni koji su predali zahtjev za lokacijsku dozvolu prije usvajanja novog GUP-a, imaju pravo da im se zahtjev za lokacijsku dozvolu riješi po starom GUP-u ili znači nešto drugo - zvao sam u gradsko poglavarstvo ali mi nisu znali objasniti? ( Malo sam čitao zakon o lokacijskim dozvolama i zakon o upravnim aktima, pa po mojoj logici pošto je lokacijska dozvola upravni akt, a upravni proces počinje samim činom podnošenja zahtjeva, ja bih to protumačio da će se zahtjevi za lokacijskom dozvolom predani prije objave novog GUP-a rješiti po starom GUP-u.)

 

2. Ako mi Grad Zagreb odbije zahtjev za lokacijsku dozvolu da li se imam pravo žaliti tj. tražiti da se moj zahtjev rješava po starom GUP-u

 

Unaprijed hvala na pomoći,

 

Ivica

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija