Jump to content

nevjerojatne stvar II


anonimno

Preporučene objave

Molim savjet za ubuduće: suprug je kažnjen za slijedeće prekršaje-nismo bili vezani, nije upalio svjetlo (dan) i nije promijenio adresu u dozvoli. Potpisao je zapisnik, složio se s navedenim i platio kako su mu rekli- da izabere pa plati dio -300 kuna.

Nakon 6 mjeseci stiže sa suda da plati 1200 kuna za istovjetne prekršaje, ali vrijeme počinjenja mjesec dana nakon prvog. Odvjetnik (jer su nas tako uputili pa smo se usrećili) piše žalbu, muž traži suočenje s policajcem. On tvrdi da nas je zaustavio (u navedeno vrijeme muž me vozi s posla pa sam uvijek i ja s njim u autu) i da smo počinili te prekršaje, dokaza (zapisnika) nema, muž tvrdi da nije (a i nije), ali to ne pomaže. Sutkinja veli da se muža hoće izvući i "otcapari" 900 kuna. Platili smo, ali je ostao gorak okus: policajca nikad nismo vidjeli, dokaza nema da nas je zaustavio ili ponudio da platimo kaznu, prekršaji su doslovno prepisani od mjesec dana ranije koje smo platili i kako da više vjerujem u pravnu državu? Znači, njemu se ne svidimo i on u letu zapiše naš broj i evo nas na sudu! Da li je to moguće i kako da se čovjek postavi za ubuduće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to moguće i kako da se čovjek postavi za ubuduće?

 

predlozite sudu vjestacenje na okolnost ubrojivosti policajca-svjedoka. naime drzim da nitko ubrojiv zbog vaseg neupaljenog svjetla i nevezanog pojasa, koji novci usput uopce ne idu njemu u dzep, nece riskirati kaznenu osudu sa vjerojatno bezuvjetnim zatvorom i trenutni otpust iz sluzbe lazno tereteci po sred sredine suda, a sve to u situaciji zospc-a od cca 300 clanaka sa kojim policajac koji odluci cjepidlaciti moze apsolutno svakom vozacu/vozilu naci barem jednu od 300kn istinitu. ali zato okrivljenici serijski i uz sve moguce izgovore pokusavaju izbjeci prek. odgovornost.

a tako vam misli i sudac pred kojeg ste izvedeni, vidite po rjesenju... dakle, drugi put trazite vjestacenje, ako je ovo sto ste napisali istinito, onda je policajac koji vas tereti lud, a u tom slucaju se na njegovom iskazu ne moze temeljiti osudjujuca presuda. sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u nama još ključa bijes radi nepravde koju ne možemo dokazati,a morali smo platiti jer od odvjetnika i njegovog piskaranja nismo imal nikakve koristi (usput budi rečeno, nije nam pokazao žalbu koju je pisao u naše ime- za 200 kuna), ali i policajac je bio mrtav-hladan i lagao je gledajući u oči. Sutkinji ništa nije značilo što nije bilo zapisnika, bilo kakvog pismenog traga. Policajac je izjavio da se ne sjeća da li nas je ikako upozorio na počinjene prekršaje te da je to po zakonu- da on ne mora ništa napisati. Bila je muževljeva riječ protiv njegove i naravno da je ona povjerovala predstavniku zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo: nikada ne uzimaj odvjetnike za takve stvari jer ti ne mogu pomoći - pišu gluposti i uzmu ti novce.

drugo: da li je suprug dobio za prvih 300,00 kn potvrdu policajca i ako je da li ju je sačuvao. Ako je ima, neka se žali (ako još može) i piše unutarnjoj kontroli MUP-a i neka priloži rješenje prekršajnog suda, s objašnjenjem svih detalja događaja.

Moguće je doći do podatka (ne vi, nego unutarnja) i kada je policajac tog spornog dana radio (vrijeme), na kojem dijelu, s kime (možda ima kolegu koji neće potvrditi njegov iskaz), na koji način je utvrdio identitet vašeg supruga i sl., pa se možda dođe do određenih nelogičnosti u njegovom postupku. NAravno, sve to ukoliko vi "ne lažete".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitali smo jednog umirovljenog policajca da li da sami pišemo žalbu ili da damo odvjetniku pa nam je on preporučio stručnu osobu jer advokatska tužba ima "težinu" . Postoji mogućnost i da je policajac trebao ispuniti svoju kvotu kazni pa je lakše bilo prepisati "bezazlene" prekršaje nego stajati na kiši i loviti prekršitelje.

Na žalost, kako vi kažete - nema teorije da lažemo za ovaj slučaj - da smo ga napravili, uzeli bi ponuđenu kaznu, pokušali izvući minimum i platili. I naučili se pameti.

Inače, imali smo i potvrdu (uplatnicu) i prijašnji zapisnik na kojem su bili zapisani istovjetni prekršaji od mjesec dana ranije, s potpisom policajca koji nas je tada zaustavio i muža koji se složio da je učinio te prekršaje. Za one od mjesec dana kasnije nema nikakvuih dokaza, nego samo riječ policajca. Ali, sutkinju to nije interesiralo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali, sutkinju to nije interesiralo

 

sigurno da nije, ta godinama ima barem petoricu na dan koji nisu nista skrivili i koje je policija lazno optuzila... na prek sudu, nemas li se uhvatiti za nesto papirnato i opipljivo ili vrlo, vrlo vazno, logicno i obrazlozeno, protiv policajca nemas sto niti pokusavati...

ali ja ne razumijem jos nesto: kazes uhvatio te sa ukupno 1200kn prekrsaja, na licu mjesta naplatio samo 300, a sud naplatio 900. nekako mi odgovara zbroj, na kraju to izadje tocno 1200, koliko je prekrsja bilo i pocinjeno, ti nisi nista platila dva puta?! da nije taj datum odnosno mjesec u datumu jednostavno bio tipfeler?

 

a to da bi policajac jednostavno u birtiji izmisljao prekrsaje bez da je uopce vidio auto/vozaca taj dan, pa onda isao pred sud svjedociti je ipak u domeni naucne fantastike, ozbiljni smo ljudi...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam samo pitala za savjet da se možemo postaviti za ubuduće. Te dvije kazne nemaju nikakve veze. Policajac je naveo izričito rok mjesec dana poslije i vrijeme približno kad i prijašnje, ali potpisanog zapisnika o tome NEMA.

Prvi put smo dobili opomenu i kaznu, kako je tadašnji policajac rekao - po izboru. Platili smo i time je priča bila završena.

Mjesec dana poslije nije nas nitko zaustavio, niti smo navedenog policajca ikad vidjeli. Ali, navedeni su isti prekršaji i dani smo na sud te je kazna bila zbrojena sa sudskim troškovima. Usput budi rečeno, dovoljno čitam pa vidim u kojoj mjeri je uspostavljena pravna država (pogledajte na kojem smo mjestu po korumpiranosti). Toliko o mojoj ozbiljnosti i zahvaljujem se na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali potpisanog zapisnika o tome NEMA.

 

pa sta? sto mislis, kad te zaustave, pa ti neces potpisati nesto, onda ti ne mogu nista i vise ti nitko ne moze naplatiti kaznu? e, kad bi to tako bilo, nitko ne bi ni placao kazne...

 

nije da inzistiram, ali ne mogu ne primijetiti da mi uopce nisi odgovorila na pitanje: napravili ste 1200kn prekrsaja, 300 ste platili na licu mjesta, 900 na sudu... meni se cini da je policajac postupio upravo onako kako se postupa u takvom slucaju: 300 je placeno, za ono sto nije placeno - na sud. mjesec u datumu je najvjerojatnije tipfeler (kazes da je dan u datum bio isti kao onaj kad doista jesi zaustavljena u prekrsaju). i ako je tome tako, onda je ovdje sve cisto s tim da je sud trebao ispraviti datum kao ocitu gresku (sud to smije)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na uputi da se žalimo unutarnjoj kontroli MUP-a da provjere sve podatke. Sada je kasno za to

 

uopce nije kasno... ako govorite istinu, samo naprijed. najkraci i najjednostavniji put je nazvati 08000092 i tamo se lijepo predstaviti i sve objasniti.

kako i sami vidite, policija se zestoko obracunava sa kriminalcima u svojim redovima i nadam se da barem ne sumnjate u to da ce vaseg navodnog lazova zastititi i njegova unutarnja kontrola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To vam je tako ,samo vi mislite da se to Vama samo dogadja,takva nam je drzava,plati i ne gubite zdravlje.Imam iskustva puno sa njima.A sudovi su bezobrazni previse.Tocno znam kako se osjecate-sta policajc ne laze ,nema sanse po sudu on je andeo,ma #### ih u pm.Neka slikaju i svjetla i pojase a ne zapisat tablicu a auto ti u dvoristu.Ostavite se toga jer zdravlje opada.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sta policajc ne laze ,nema sanse po sudu on je andeo,ma #### ih u pm

 

valjda 95% onih kojima se drzava sprema izbiti nekoliko tisuca kuna iz dzepa, a oni ih ne zele dati, (ti si onaj sa skuterom jelda?) u nedostatku drugog racionalnog objasnjenja poteze ovu "milicija -lopovi".

 

a meni je jos uvijek potpuno nejasno zasto bi to policija radila, ovih 1200kn ili tvojih 1700 nece zavrsiti u policijskom dzepu, koji je motiv za tu opasnu policijsku igru i zasto se meni takvo nesto nikada nije dogodilo, a imam oho-ho kilometara u autu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gle, ti mozes reci sto hoces sa svojih ohoho kilometara u dzepu...

nije svaki murjak takav, ali ima ih, bez brige, ti samo valjda jos nisi imao priliku susrest se s nekim od njih(ovo je moj prvi post na ovu temu, tak da nisam 'onaj sa skuterom')

scena 1-moja situacija(prekrsaj cu potpuno priznati na prekrsajnom jer znam da nemam sanse) je bila ta da me frajer trazio '20 sladoleda' ili pise prekrsaj, s tim da 'on voli one velike' (napravite racunice 20xsladoled od 10kn=200kn)

scena 2: frendica se vozi, i prati je murjak (da, prati, znas ono kad vidis u retrovizoru da se iza tebe netko vozi vec 5 minuta)... i nakon nekog vremena, opa, nije dala zmigavac... sto je sve ok, napravila je prekrsaj... dolazi do auta i kaze ako ode s njim na kavu nece nista pisati... naravno rekla je da joj pise jer ko ce s tim ljigavcima na kave

scena 3: frendica napuse 1,5 i uvali mu 200 i hvala, dovidjenja...

ja sam sigurna da ovo nisu 3 jedina slucaja s korumpiranom policijom... tako da molim vas da prekinete s komentarima koji oni interes imaju - apropo toga, ovaj moj prekrsaj sa sladoledima bio je na podrucju karlovca (vracala sam se s mora) a ja sam iz zagreba... i kazem ja sta ako nemam za sladoled? 'a nista, ici ces kod sutkinje, ja cu dobiti jedan lagani put i slobodan dan pa cemo se eto vidit opet' (htjela sam saku strest toj debeloj svinji koja nije htjela ni iz auta izac-a partner tipicno kad se muze lova stoji na 20 metara kao nadzire promet, al to je tak da nis ne cuje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako da molim vas da prekinete s komentarima koji oni interes imaju

 

uopce ne ralikujes bitno od sporednoga: kao prvo, u sva tri slucaja koja si naveo (prihvatimo ih za sada kao istinite, a ne kao rekla kazala) policajac je trazio neku osobnu korist: u 1 i 3 novac, u 2 valjda seksualnu uslugu ili nesto slicno.

 

kao drugo, u sva 3 slucaja je prekrsaj doista bio pocinjen, nitko ga nije izmislio.

 

a u ovih 1200, ovih 1700 i ogromnoj vecini svih onih "nisam ja nis' laze, majke mi" nitko ne spominje da je policajac bio spreman 2oprostiti" prekrsaj za odredjenu protuuslugu, oni svi tvrde da su potpuno lazno optuzeni, da nisu nista skrivili uopce...

 

da li sada razumijes da tvoj post nema ali bas nikakve veze sa temom?

 

i btw, hoce ti zenska celjad tako pricati, "joj htio mi je oprostiti prekrsaj ako odem s njim na kavu (a to je zato jer sam lijepa, pametna, pozeljna i posebna)", tko kaze da je to istina, jesi ti bio s njom i slusao to? nisi, naravno, ni jedna budala to ne radi pred svjedocima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo, naravno da ni ja ne vjerujem ovima koji kazu da policajac 'laze da je i bilo prekrsaja', samo ih je 2% njih koji i govore istinu, a takav policajac je vjerojatno jednostavno-pogrijesio (pogledaj malo legalis, vidjela sam negdje slucaj di je tip zaustavio nekog za prebrzu voznju bez slike bez icega-naravno ovaj se zalio i-oslobodjen kazne na temelju stvarnih cinjenica-sto je policajac imao tu neki interes? mozda, ako ne, samo je fulao)

policajci daleko da su bezgresna bica, ali netreba pljucati po svima za to sto ih 98% laze... moja ideja bi bila svima pomoci sa savjetom, mozda pomogne onima koji doista govore istinu(iako ih je malo), a oni koje ne govore istinu, ti vjerojatno ni nece proci zato sto im obrana i je samo 'nisam majke mi, laze gad'

kao drugo, na kraju posta sam spomenula da je meni, bas meni, policajac rekao nakon sto sam ga molila da nemam novaca(samo 50kn sto je i bilo istina) i da je prekrsaj totalno nebitan, da nemam novaca i da ne pise, on je rekao, 'ja cu dobiti slobodan dan i besplatan put u zagreb' - to ti je interes osim novcanog i u tom dijelu sam se htjela nadovezati na temu, dok je ostatak bio kao potvrda da nisu nasi policajci andjeli...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da završim priču ovom gospodinu koji tepe jedno te isto i tretira mene kao lažova i kriminalca: gospodine, radilo se o 1 mjesec i tri dana dana više od datuma prijašnjeg prekršaja, pa očito nije "tipfeler", policajac je bio sasvim drugi, kojeg nismo nikad vidjeli (na suočenju).

Dalje, prijašnji policajac nam je rekao da, obzirom da muž nije do sada kažnjavan (provjeravao je) i da bi nam ti prekršaji odnijeli zaista dosta novca, opominje ga i neka pristane na plaćanje jednog dijela kazne u vrijednosti 300 kuna . Pristali smo i platili.

Slijedeća kazna je došla poslije 6 mjeseci za datum koji sam navela (nije u pitanju griješka u mjesecu), a i vrijeme se na tom nepotpisanom (od naše strane) zapisniku ne podudara s prijašnjim za nekih 40-tak minuta. Kazna sa suda je došla na 1200 kuna, žalili smo se i advokatu platili 200 kuna. Sutkinja je odredila kaznu od 900 kuna na temelju iskaza. Na pitanje zašto nije dao zapisnik na potpis okrivljenom, odgovorio je da to nije dužan učiniti. Po tome, kad netko pređe ipored njih, slobodno mogu zapisati tablice, provjeriti ime vlasnika i napisati da nije imao upaljena svjetla, vozio je prebrzo ili nije bio vezan pojasom. Pa, nije im dužnost da napišu zapisnik i daju ga stranci na potpis! Doći će to već sa suda. A to koliko smo platili prvi ili drugi put (kazna se valjda ne plaća na 2 puta) nema nikakve veze niti je to sutkinju interesiralo, niti je taj policajac spominjao događaj od prije. Ja bih vas molila da više prestanete s tim svojim sumnjičenjima i zaobiđete u luku moju molbu za savjetom. Niti sam hoštaplerka, niti lažljivica da bih po tamo nekakvim forumima pričala laži i zabavljala se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niti sam hoštaplerka, niti lažljivica da bih po tamo nekakvim forumima pričala laži i zabavljala se.

 

imate mali problemcic, u vasem slucaju je sud rekao drugacije, a svatko u rh (ukljucivo i mene) je duzan pokoriti se pravomocnoj presudi.

 

ja vama ne predbacujem da lazete (niti to ima kakve veze jer vam ja ne sudim), ja samo stvaram svoje misljenje na osnovu onoga sto ste ovdje napisali i ukazujem vam na nelogicnosti koje iznosite.

 

jedna od vecih bi bila ova koju ste sada iznjeli, da vas je prvo uhvatio u prekrsaju, pa vam ih oprostio, a onda, mjesec dana kasnije, lazno optuzio.

 

e pa znate sto, stvarno trazite psihijatrijsko vjestacenje tog policajca (jos uvijek nije kasno, ako je presuda temeljena na laznom iskazu, postupak se mora ponoviti) jer ovo sto vi pricate doista granici sa zdravom pamecu: jedan te isti vam prvo oprasta prekrsaje, a onda vasnicim izazvan lazno teret, tu je netko sigurno lud i to zdrav mozak ne moze uciniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, nije im dužnost da napišu zapisnik i daju ga stranci na potpis!

 

u odredjenim slucajevima poput vaseg, nije im duznost, ali vi ionako pucate u prazno: naime duznost im je stranci uruciti na potpis npr prekrsajni nalog izdan na licu mjesta, zapisnik o alkoholiziranosti/izmjerenoj brzini, ali je i pravo stranke da odbije potpisati bilo sto.

u praksi se puno puta dogodi da osumnjiceni odbije potpisati, a policajac tada u konkretni dokument unosi napomenu "odbio potpisati", dokument se smatra urucen stranci, a potpis stranke pred sudom zemjenjuje policajcevo svjedocenje.

eto, pa ako vec doista lazno svjedoci, nije mu problem ispuniti zapisnik o dregeru na 2.5 promila i napisati "odbio potpisat".

u krug se vrtite gospodjo, negdje ste nesto naculi, imate neki svoj osjecaj za pravdu, gledate americke sudske trilere, sto li....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pogledaj malo legalis, vidjela sam negdje slucaj di je tip zaustavio nekog za prebrzu voznju bez slike bez icega-naravno ovaj se zalio i-oslobodjen kazne na temelju stvarnih cinjenica

 

znam sve o legalisu i znam na koji slucaj mislis jer sam ja tamo odgovarao, to je onaj koji je uhvacen laserom, a sud donio odluku temeljem fotografije.

on nije oslobodjen, on se samo zalio visokom prekrsajnom sudu. na zalost bez osnove, evo novost: hrvatska policija odnedavno pored foto-radara koristi i foto-lasere, a on je cini se bio jedna od prvih zrtava.

(izmedju ostalog foto laseri su prikazani i na standu mupa na ovogodisnjem zagrebackom auto-showu)

 

toliko o tom slucaju, no slazem se s tobom, policija grijesi, to nije sporno. ono s cim se ne slazem je da policija, svjesno i namjerno, lazno tereti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne, ne mislim na nekog gdje je sud donio odluku temeljem slike, nego tocno ono sto sam rekla, slucaj kojem slike nije bilo...

a mozda i ne znas sve o legalisu taj slucaj je opisan ovdje...

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1451&forum=29&24

iz tvojih prethodnih postova i izjave da znas sve o legalisu, da se posumnjati da je s nama u raspravi famozni Goran, koji inace postavlja postove da ljudi lazu(ne bas tako direktno, ali su jako cinicni i neugodni postovi)

ako nisi, ja se ispricavam, no svejedno je cudno da je 'Goran' nestao s foruma, a taj tip komentara je nastavio jedan od 'anonimaca'

ako jesi Goran, mozda ni ti nisi ponekad dosljedan, jer u toj doticnoj raspravi navodis da je to "lijep primjer toga kako policija frizira prijave"

eto, toliko o tome...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja jesam goran, lijepo si primijetila. i slazem se da je moj nastup otvoren i direktan, ali se ne slazem s tobom da je "jako cinican i neugodan". naime, kako i sama primjecujes, nikada nisam nikome otvoreno predbacio da laze, a to sto iz mojih postova proizlazi to sto proizlazi nije moja greska - ja uvijek koristim samo dostupne podatke, elementarnu logiku, ne izmisljam nista niti "trpam" sugovorniku rijeci u usta, a svaki svoj post u pravilu obrazlozim logicnim i racionalnim argumentima.

 

inace, moje osobno misljenje koje iznosim na ovom forumu uopce nije bitno, ja ne sudim u tom predmetu i nitko nije duzan sloziti se sa mnom, pa drzim su moji postovi puno bolja pomoc onome tko trazi savjet, bolje mu je znati sto ga ceka, na sto da se pred sudom pripremi i kakav ishod da objektivno ocekuje (otprilike na taj nacin ce mu razmisljati i sudac) nego da ga sad tetosim, tjesim i uljevam lazne nade, ipak je dosao na pravni portal, ne na rubriku usamljena srca.

 

u krajnjoj liniji, koliko mogu vidjeti iz tvojih postova, ti se uglavnom slazes sa mnom (generalno, ne mislim na konkretan slucaj)

 

u vezi ovog starog slucaja o kojem govoris, i o njemu znam sve, a vecinu sam i napisao u tom threadu. kada sam rekao "da policija frizira prijave", to je ocito bio nespretan izbor rijeci. ja jesam, odnosno trudim se biti dosljedan, pa pod "frizira" nisam podrazumijevao da izmislja prekrsaje, nego upravo ono sto sam rekao i u ovom threadu - da grijesi. u konkretnom slucaju sa multanovom sam i napisao da onaj tko tereti ne moze biti siguran koga je ulovio, obrazlozio zasto i rekao da multanova bez slike pada u vodu kako je na kraju i bilo.

 

u vezi tvog poziva, da treba " svima pomoci sa savjetom, mozda pomogne onima koji doista govore istinu", slazem se s tobom, ali pomoci jednostavno nema. da postoji neka skrivena tajna i veliki stos kako izmaci prekrsajnoj odgovornosti, ja bih ju rado podijelio s tobom i ostakom naroda zemlje i sire...

 

u vezi tvog slucaja, jos jedan detalj: policajac koji ce svjedociti nece dobiti slobodan dan za put u zagreb jer ce on svjedociti pred mjesno nadleznim sudom, u karlovcu. dobit ce slobodno pola sata ako je taj dan u sluzbi u prvoj smjeni, ako nije ici ce pred sud u slobodno vrijeme s pravom naknade cijene autobusne karte od kuce do suda i nazad. i nije bas neki dobar razlog za prijavljivanje, slozit ces se...

 

i jos nesto: nisam siguran zelis li mi predbaciti nesto u vezi mog stila pisanja ili sadrzaja mojih postova, no zelim napomenuti da je ovo moderirani forum i da za svoje postove planiram odgovarti iskljucivo moderatoru, ne i korisnicima kojima se ne svidja ono sto napisem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u redu, priznajem da sam pretjerala s 'jako cinicni i neugodni', ali ako izostavim jako, nisam daleko... pa zar je slucajno da su bas tebi od svih koji dijele savjete puno puta odgovarali u postovima da si 'neugodan' (mozda ne ta rijec, ali to je obicno glavna misao)

i zar je slucajno da sam opet u postovima prepoznala da si to ti, bez obzira sto si presao u 'anonimce'

 

sto se tice mojih savjeta, ja ih ne dijelim previse, jer nemam iskustva sa sudom. dapace, ja se slazem u potpunosti s tobom, i vjerujem ako kazes da suci uvijek vjeruju murjacima, sto je i meni zdravorazumska logika... isla sam samo jednom na sud zbog prekrsaja,no na glavnoj raspravi se policajac nije pojavio, i postupak je obustavljen... sto se recimo vrlo cesto dogadja, da se ne pojave...

takodjer znam za slucaj gdje je tip dosao (napravio prekrsaj i svjesno htio izbjec kaznu) i toliko iznervirao polismena na suocenju da je ovaj poludio i sutkinja obustavila postupak...

 

sto se tice tvojih savjeta, mislim da su najbolji na ovom forumu, bas zato jer su objektivni, ali mislim da bi trebao malo razmisliti o nacinu na koji ih dijelis...ono sto mene smeta je da volis ljude nazivati lazovima... ako i laze, to je njegovo potpuno pravo...

 

ako vec zelis dati savjet, samo reci da suci bez iznimke daju povjerenje polismenima (recimo ovaj slucaj koji ja znam je iznimka), ali ne moras u tome optuzivati ljude da su lazovi, nitko ne voli da ga se tako zove, a pretpostavljam da vecina ljudi ovdje dodju sa 'nisam kriv' zato sto ne ocekuju da ce im netko dati savjet ako kazu 'kriv sam, izvukao bih se' (iako daju, samo sto recimo to netko tko nikad nije bio na forumu ne bi ocekivao)

 

tako da nemoj shvatiti ove moje postove kao napad na tebe, niti da ti nesto predbacujem, daleko od toga da mi je to cilj, ja sam ti rekla da tvoje savjete najvise cijenim, ali mislim da ti 'ljudski stih' nije jace strana

 

puno ljudi je ogorceno ponasanjem nase policije, ja prva od njih, jer od nekoliko susreta koje sam imala s njima, skoro svaki je apsolutna glupost. onda kad cujem da mi prijatelje pustaju da se s 1,51 voze i par dana nakon toga citam u novinama da je neko dijete poginulo od pijanog vozaca, a mene zaustavlja da bi 'maznuo' 200kn, ne preostaje mi nista drugo nego biti ogorcena...

 

i sto se tice mog slucaja, ja nemam pojma sto ce on dobiti od slobodnih dana, a vjerujem ni on, jer je kao i 90% nase policije, korumpirani kreten.

 

nadam se da sam sad sve rascistila, ja ne volim napadati ljude, posebno ne na forumima, i jos manje ako sam 'anonimna' (mislim da bih se trebala napokon registrirati, samo s ovom temom sam vec dosta napisala svog misljenja), pa se nadam da nisi moje postove shvatio kao direktan napad na tebe, iako se iz mog tona mozda moglo to zakljuciti, ali vjerojatno sam samo burno reagirala bas zbog te svoje ogorcenosti nasom policijom i pravosudnim sistemom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

konstruktivan post... medjutim ne svidja mi se sto si ipak presla u tvrdnju kako govorim ljudima da lazu - nije istina da to cinim. ono sto (ponekad i ovisno o sadrzaju posta) cinim je da ukazem na nelogicnosti koje iznose i eventualno im suprotstavim logiku za kojom ce posegnuti sudac, to je najbolje sto se moze. a tako ti i izgledaju sva (osudjujuca) rjesenja prekrsajnih sudova, slicna su kao jaje jajetu. u obrazlozenju uvijek manje-vise stoji da okrivljenik laze jer izbjegava prek. odgovornost, a vjera ide policajcu jer je njegov iskaz logican, uvjerljiv, dat pod kaznenom odgovornoscu i isti nema razloga da lazno tereti.

 

kao sto vidis iz npr ovog threada u kojem g-dja u 5 postova gura neki svoj filmski osjecaj za pravdu i teret dokazivanja, nekima je tesko objasniti kako to izgleda u stvarnom svijetu, pa onda valja pribjeci onome sto ti nazivas "cinizmom" a ja zivotnim postom.

 

i jos nesto: ovo je posebna vrsta komunikacije, sigurno da se ovako ne moze razgovarati u stvarnom svijetu, oci u oci ili sa osobom koju poznajes. ali kada jedan anonimac/screennick drugom anonimcu/screennicku kaze sto misli o njegovim navodima, onda je to nesto sasvim drugo, tako ne mozes uvrijediti niti priciniti stetu nekome tko je anoniman. a ne treba ni zaboraviti da javno objavljivanje vlastitih stavova podrazumijeva i kritiku istih koja ne mora uvijek biti pozitivna, bas naprotiv.

 

eto, nemam vise nista za reci... samo bih jos jednom naglasio da je forum moderiran i da moji postovi, kao i svi ostali, prolaze reviziju od strane nepristranog i objektivnog moderatora i da je on jedini ovlasten procjenjivati (ne)prihvatljivost istih. kada i ako budu editirani/brisani, razmislit cu o eventualnoj korekciji nastupa ili eventualnom napustanju foruma buduci da u toj situaciji postoje samo te dvije mogucnosti. tebi hvala na dobronamjernom postu, korisnicke primjedbe primam na znanje, ali me ne obavezuju.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam uvijek konstruktivna... :-D

 

ma nisam ja ni htjela rec da ti napises 'daj nemoj lagat', ti to kazes ljudima indirektno, mislim nismo budale ni djeca u vrticu da doslovce shvacamo neke stvari... niti sam rekla da bi ti to trebao korigirati, moji postovi uopce nisu imali za cilj korekciju necijeg ponasanja, tvoji postovi (vecinom - cini mi se da je bio jedan slucaj gdje si gospodina nazvao-bikom-i to ne u smislu kako je snazan i dominantan) vecinom su sasvim korektni i pristojni u smisli rjecnika kojim se koristis

 

zapravo sam ja svoje naknadne postove napisala s namjerom da ispravim svoje moguce 'napade' jer se i meni ucunilo da sam mozda napisala neke stvari koje nisu take trebale zvucati... kao sto rekoh, daleko od toga da pokusavam promijeniti tvoj nacin pisanja postova, samo sam rekla da mozda to neke ljude moze pogoditi...

mislim svi znamo da kad lazemo, ako nas jos netko ulovi u tome i otvoreno optuzi, e onda smo zestoki ;-)

samo zato sam ja mozda pokusala objasniti da bi tvoji savjeti, koji su super, puno bolje prolazili kod ljudi, i mozda bi stvarno napokon ekipa shvatila da se prekrsajnu odgovornost ne moze izbjeci.. osim ako nemas super doktora koji ce ti stalno pisati ispricnice i nisi pocinio prekrsaj u karlovcu koje je manje podrucje pa sud ni nema tolko posla i tesko je lovit zastaru jer poziv dolazi za 4 mjeseca 8-)

 

a sto se tice gospodje i filmskog osjecaja za pravdu, mislim da bi ti bilo dosta da si objasnio kako to izgleda objektivnom zdravom razumu sa strane, pa cak i ako govori istinu(sto je jako mala sansa, ali svejedno je ima-gospodjo nemojte se ljutiti, ali cinjenica je da ih 98% laze u pokusaju izbjegavanja odgovornosti) moze i ne mora shvatiti.

mislim, ti si nju prozivao, kao nije ti odgovorila na pitanje? to ja jedino tumacim kao provokaciju, mozda grijesim, ja sam isto daleko od savrsenstva...

ako nije odgovorila na to pitanje, ne smatra to potrebnim, ili je shvatila da joj to nece proci, i to je to...

 

e da, htjela sam i napomenuti da 'kritika' stavova ne postoji kod normalnih inteligentnih ljudi, stavovi se ne kritiziraju, vec se iznose vlastiti stavovi koji mogu i ne moraju biti suprotni. kritika stavova je nesto sto rade najgori primitivci, jer stav je temeljno pravo svake osobe, i svaka osoba koja atakira taj stav je nekulturna i bezobrazna.

i nadam se da ovo nije shvaceno da zelim reci da ti kritiziras stavove, mislim da ovdje zapravo nisu bili izneseni niti izkritizirani nikakvi 'stavovi' u pravom smislu rijeci

ali ne slazem se da anonimca ne mozes povrijediti, ako ti napadnes neciji post, i objasnis tako ko da ga je pisao balavac, osobu koja je to pisala ce sigurno to povrijediti...

 

eto nadam se da je sad sve rijeseno, i da je namjera mojih postova objasnjena...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je zaista već prešlo u farsu; mlada damo, koja također jako sumnjate u moje navode i silno se trudite dodvoriti "napadaču" koji me optužuje da lažem, moram vas razočarati: niti sam lažov, niti ja mogu polučiti ikakvu korist od toga što sam pitala za savjet za moj slučaj, niti imam razloga za laganje. Obzirom da živim u manjoj sredini, ne želim se natezati, točnije, "s rogatim bosti", nego sam postavila jedno hipotetičko pitanje i zanimao me je odgovor. Hvala onima koji su se potrudili reći svoje mišljenje i savjetovati, a onima koji su se toliko uprli da mi bace "crv sumnje" u zdrav mozak, poručujem

da brinu svoju brigu; vaši napadački stavovi, sasvim nepotrebni i besmisleni (kome koriste?) pomalo su stvar za psihijatra.

Ja sad napuštam ovaj forum i žao mi je što sam ga uopće otvorila i potražila odgovor koji me je zanimao. Možete ubuduće napadati i optuživati kao lažova koga hoćete, ali ja sam preozbiljna osoba da bih se bavila takvim stvarima koje me, ma koliko bila smirena, mogu izbaciti iz ravnoteže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaši napadački stavovi, sasvim nepotrebni i besmisleni (kome koriste?)

 

svakom dovoljno pametnom da pomocu njih objektivno sagleda situaciju u kojoj se nalazi, pa prema tome i pravilno usmjeri obranu, a sve s ciljem sto jeftinijeg izvlacenja i/ili ne nabijanja dodatnih troskova postupka i eventualnog odvjetnika.

mogli bi dakle i vama dobro doci za neki buduci slucaj (bez obzira jeste li lazno optuzeni ili izbjegavate prek odgovornost) jer nisu svi suci poput ove pred koju ste izvedeni, a koja je primijenila cl. 50 zp-a prema okrivljeniku koji ne samo da ne zauzima kriticki stav prema djelu, nego se jos i pravi skroz lud i sve porice. znam da se policija u pravilu ne zali i da vasa presuda nece proci kroz visoki prekrsajni povodom zalbe tuzitelja, ali doista me zanima kako je obrazlozila 50 zp-a i rusenje objedinjene kazne s minimalnih 1200 na 900kn, koje je to posebno olakotne nasla kod okrivljenika s takvom obranom?!

(uz ogradu da ste pri iznosenju slucaja konfuzni pa na kraju nisam siguran jeste li vi utuzeni za prekrsaje od 1200, pa sud ublazio na 900kn ili ne)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo necu ni komentirati

 

i nemoj, nema potrebe... tako ti to ide sa ovakvim postavljacima upita, oni ne zele tudji objektivni pogled na stvari niti misljenje, zele samo bezrezervnu podrsku i davanje za pravo... ostali koji to ne rade prolaze kao nas dvoje sada ;-)

 

ali drugi anonimac je u pravu: doista smo pretjerali i privatizirali forum, offtopicni smo i zachatavamo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osim ako nemas super doktora koji ce ti stalno pisati ispricnice i nisi pocinio prekrsaj u karlovcu koje je manje podrucje pa sud ni nema tolko posla i tesko je lovit zastaru jer poziv dolazi za 4 mjeseca

 

bistra si ti cura ;-) a zasto te se zove pred nadlezni sud, zasto u prigovoru nisi zatrazila da te se ispita pred zamolbenim u mjestu prebivalista (zagreb?) prekrsajni postupak poznaje i nacelo ekonomicnosti, cemu placati gorivo i cestarinu, a jos i pismeni putuju do zagreba i nazad, a i zagrebacki sud je veci od karlovackog... i sporiji...

 

i sto si po zospc-u bludno zgrijesila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zasto u prigovoru nisi zatrazila da te se ispita pred zamolbenim u mjestu prebivalista (zagreb?)

pa zato sto stvarno mislim da mi se ne isplati sad ganjati zastara, jer je to bilo pocetkom 7mog prosle godine pa nije bas da je proslo godina i po, a karlovac nije tako famozno daleko, ja cu se uciniti zrtvom i doci sve do karlovca, gdje cu ponizno moliti za oprost jer je prekrsaj stvarno-bezveze. uopce necu poricati, ali ono, smanjite kaznu bar na petsto(pa bi se to dalo zgodno zamijeniti :-D ), nemojte maznut vozacku, ili bar uvjetno i tako dalje, da se tog rijesim, a ne strepit ocu li necu li u zastaru ili platit 1000kn i troskove koji ce biti ludilo sa svim tim natezanjima

 

i sto si po zospc-u bludno zgrijesila?

 

e sad... :-)

prekrsaj iz clanka 74. zospc... dakle vracam se sa prijateljima s plitvica po regionalnoj (dosli mi prijatelji stranci, pa ono, da im pokazem blagodati nase zemlje - na kraju su vidli i neke 'plave blagodati' :-) )

i tako nisam bas mudro vozila zurili smo se da ne fulaju vlak, i ono tipicno uz cestu birtija s odojkom, kadli auto ispred mene daje zmigavac i pocinje kociti(od nekih 90-100) kak se tam i fura, pa si ja mislim zaobidljem ga da sad ne usporavam na 20 dok on skrene na neki bijedni parking za tu birtiju prek ceste... kadli odmah nakon pretjecanja mase mi frajer da stanem, ja si mislim sto brzina, puna crta, nisam zmigavac dala, shtolije... kad on meni pretjecali ste vozilo koje se priblizava pjesackom prijelazu... ja si mislim molim? i kad sam se okrenula snimim da ima pjesacki koji povezuje tu birtiju s doticnim bijednim parkingom na kojem je bilo 2 auta valjda s ovim novim, i ciji su putnici vjerojatno unutra zderali...

i tako :) onda je krenula prica sa sladoledom, ja ga molim nemojte pisati nemam novaca, idem vam kupit sok, sladoled (onako sarmantno :-D ) ali nisam ocekivala da bi on 20 sladoleda, i to 'onih velikih'....

i dodjem doma i skuzim kazna min 1000kn :-o i to jednaka ako se pretjece vozilo koje prelazi pjesacki (znaci pjesaka nema, osim ak ih nije zgazio) i vozilo koje je stalo na pjesackom (znaci da se naslutiti da neko hoce prijeci taj pjesacki pa onda budale to idu pretjecati)

i eto to je to.. nadam se da ce sutkinja biti blaga... te studentica, te 0 primanja, te nemam prekrsaja u 2 godine osim sto me jednom ulovio bez vozacke (nije zato, ali sam bila simpaticna pa mi je samo to pisao-a i taj je skuzio da me malo debilno zaustavio)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prekrsaj iz clanka 74. zospc...

 

sitnica nevrijedna spomena, doduse malo spretniji drzavni odvjetnik s ovom blanketnom normom u cinjenicnom opisu djelo glatko izgura pod st 1ili ne daj boze st 3 272-ojke kz-a, ali nemaju oni pojma, jel tako? ;-)

 

pazi, ovo kako si opisala, pitanje da li je to 74-vorka. tim cl nije zabranjeno pretjecati/obilaziti u blizini pjesackog prijelaza, zabranjeno je pretjecati vozilo koje se priblizava zebri, a tvoje pretjecano vozilo to, kako si opisala, nije cinilo - ono je izvodilo radnju u prometu - skretanje u desno i iskljucivalo se iz prometa prije pjesackog prijelaza, do njega nije niti doslo...

 

stvar ti je u tome da se 74-vorkom stite pjesaci, vozac koji bi pretjecao u opisanim slucajevima zbog polozaja pretjecanog vozila ne bi imao preglednost nad pjesackim prijelazom niti njegovom okolinom (desno bocno), a s druge strane i iz istog razloga pjesak koji bi stupao na kolnik ne bi uocio vozilo koje pretjece.

 

jedna obrana koja bi ukljucivala ovakav opis prometne situacije u kojoj si se nasla, navod da se pretjecano vozilo kretalo polako uz desni rub kolnika sa upaljenim desnim pokazivacem pravca ili jos bolje jednim svojim dijelom vec sislo s kolnika, te da si ti koja za upravljacem sjedis skroz lijevo usljed takvog polozaja u odnosu na pretjecano vozilo, a zbog dovoljne udaljenosti od prijelaza, vec iz desne prometne trake imala preglednost nad pjesackim prijelazom kao i mogucnost sigurnog zaustavljanja pred njim u slucaju pojave pjesaka, pa jos i cinjenicu da si pretjecanje zavrsila prije pjesackog prijelaza (jesi li?) bi bas lijepo zvucala na sudu, a eventualno i u zalbi vps-u (koji nije nesto posebno brz sa zalbama koje nisu saljive)

 

pa ti nije lose to tako prikazati, bez obzira ides li na olakotne ili na pobijanje prekrsaja (ne u smislu da nisi nista pogrijesila vec da si pogrijesila manje/jeftinije, recimo nisi postivala prometni znak -punu crtu ili takvo nesto). ostatak planiranog nastupa ti je ok, i u najgorem slucaju vozacka gotovo sigurno ide pod uvjet, a kazna vjerojatno prema nize....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma kakav kz pa nisam ja divljak na cesti :-P

a da li je 74ka ili ne to zna samo moj dragi prijatelj koji je pisao prijavu..

aha.. znaci prilaziti zebri znaci kao usporava da propusti pjesake? pa mislim da sam to radila pukla bi nekog pjesaka (kojih btw naravno nije bilo)

ma nisam ni ja napravila 'pretjecanje' zapravo. taj tip je kocio i htio skrenut, a ja sam se malo nagnula u suprotni trak, da ga zaiobidjem dok je on napol na parkingu, znas ona shema vozis se po vukovarskoj, auto ispred skrece, provjeris mrtvi kut i lagano skliznes u traku do da ne usporis, pa onda lagano kliznes natrag...

a da li sam zavrsila pretjecanje prije pjesackog, nisam sigurna, vjerojatno ne, jer je stvarno taj parking bijedan, to ima par metara na svaku stranu od pjesackog, tako da pri svojoj brzini tesko da sam mogla zavrsiti prije pjesackog...

ma stvar je u tome bilo pjesackog ili ne pazim valjda na pjesake, pa nisam isla pretjecat tipa dok sam gledala kako je danas vedro nebo... 8-) ali hvala na ovom savjetu u smislu da naglasim da sam se mogla uvjeriti kako pjesaka nema... to bi moglo pomoci..

a sad budem vidla... mislim stvarno se nadam da mi ne bude odrapila kaznu i oduzimanje vozacke sto ne bi trebala s obzirom na olakotne okolnosti u smislu nemam prekrsaja osim vozacke, a i studentica sam, a o prekrsaju da ne pricam... :misli:

a ako ne.. ne znam, onda mi preostaje samo ganjat zastaru.. nemam ja love za to, 1000kn za nekog tipa koji je htio gablec :-( hm kad bi bar mogla saznati koliko bas taj frajer pise 74ki... doduse i koliko ih je samo mogao napisati, a nije jer je dobio 'sladoled'... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma kakav kz pa nisam ja divljak na cesti

 

ne kazem da jesi, ali... nemoj se sada ljutiti, pod udar kz-a dolazi mali broj "divljaka", ostalo su vecinom prosjecni vozaci, a radi se samo o trenutku nepaznje, nehajnom krsenju propisa, suodgovornost pjesaka, nesretnom spletu okolnosti... desi se to... zato i kazne jesu takve kakve jesu, redom uvjeti ili novcane, bezuvjetni zatvor iskljucivo za namjeru i/ili smrtnu posljedicu.

 

a za "prilaziti zebri" nije nuzno "kao usporava da propusti pjesake", bitno je da se krece prema zebri bez obzira ima li tamo pjesaka ili ne (jer vozac koji vozi iza njega i/ili pretjece ionako ne moze vidjeti sto se dogadja na zebri, pa biti siguran da pjesaka nema)... da mogu sad bih ti skicirao, tesko je ovako objasniti ;-)

 

sve u svemu, samo ti tako na sud kako si planirala, dobro je to, obavezno naglasi ovo o skretanju i da si se prije pretjecanja mogla uvjeriti i uvjerila da nema pjesaka na prijelazu, pa kad dobijes 1-stupanjsko rjesenje, vidjet cemo sto je karlovcanka napravila i ima li sanse da vps kaze drugacije/blaze.

 

i ako dobijes poziv, a s njim i fotokopiju zahtjeva, javi kako je slozen cinjenicni opis... ne zna ti to policija raditi i postoji mogucnost da zabrljaju, a sud je (prilicno) vezan za cinjenicni opis, pa se i tu mozda moze stogod...

 

i pogledaj pise li u zahtjevu pod "u prilogu" da je prilozen izvod iz pe, ako nije, na pitanje suca jesi li prekrsajno kaznjavana odgovori nijecno, a ako te ipak "uhvati" kazes da si skroz zaboravila na tu sitnicu (zaboravljenu vozacku) i da si, kako se vidi iz prilozenog, skroz zaboravljiva u zivotu ;-)

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma mislim da kuzim sto hoces reci s ovim priblizavanjem pjesackom da ne mogu vidjeti pjesake, ali recimo da mi je brzina 90, i da drzim nekakav normalan razmak od auta ispred sebe, ja dakle u trenutku pocinjanja pomicanja u lijevo(sto ni nije bilo pretjecanje kao sto rekoh jer nisam zaobisla auto u luku od 2 metra ko inace) bila dosta udaljena od tog pjesackog, i kao sto bih mogla zakociti da taj auto naglo zakoci, tako bih mogla i zakociti da je tamo bio pjesak... ali to nije bitno, sasvim mi je jasno sto hoces reci, ali mislim da ja nisam ugrozila nikog u tom trenu (znam da to nije isprika, to svi misle, ali sto ja znam, ja bi stvarno rekla sutkinji da mi da normalnu kaznu da mi to nije malo puno... :-( )

ko i ovo za vozacku, frajer me zaustavio u koloni na subicevoj tamo di su pjesacki kod autobusnog, ja sam misla da cu se uspjet pomaknut, ali sam zapela na pjesackom ispod semafora(jer naravno ekipa pizdi i trubi ako cekam ispred semafora a ispred mene ima makar 20cm jer se svima zuri pa se moram maknut-jos je zeleno)... i sad pali se crveno, pa da ne idem nazad(i guram 50 drugih koji cekaju iza mene unazad) ja sam se maknula jer hocu bit ljubazna da se ne guzvaju oko auta njih tisucu neg da imaju cijelu zebru(dotad se rascistilo malo ispred mene)... i onda me frajer lovi, pa sam mu objasnila da stvarno nisam imala namjeru prolaziti kroz crveno i da malo razmisli o situaciji... i tako je shvatio da je malo preforsirao, pa mi je pisao vozacku, kao slijedeci put se zaustavi ispred semafora ako nema mjesta iza... i to sad radim vise ne zelim ovakve situacije pa nek trube kolko oce... ja sretna jer nemam problema, drzava sretna jer su se rijesili jos jednog manijaka koje redovito prolazi kroz crveno :coffe: :-D

 

koliko ja znam, opis cinjenicnog stanja ni ne postoji... zapravo je on 'mislioc' meni rekao da 'za taj prekrsaj ne postoji predvidjena kazna u zakonu, pa kod sutkinje mogu dobiti 0 kn kaznu, a mogu i vise', sto se meni u datom momentu cinilo ok jer sam pretpostavljala da ce biti 0 s obzirom na navedene okolnosti...(nisam imala pojma ja o tome)

zapravo sto je meni cudno je da nisam dobila prek.nalog, on je meni ispisao mali zuti papiric na kojem je pisalo da sam napravila prekrsaj iz cl. 74, nije bilo nikakvog zapisa i 'opisa cinjenicnog stanja'

jel moguce da je on to poslije pisao? jao poludit cu

i onda sam naknadno dobila poziv bez ikakvih zapisnika nicega, samo da tog i tog pristupim prek.sudu u karlovcu... :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zapravo je on 'mislioc' meni rekao da 'za taj prekrsaj ne postoji predvidjena kazna u zakonu, pa kod sutkinje mogu dobiti 0 kn kaznu, a mogu i vise',

 

vjerovala ili ne "mislioc" je u pravu, kombinacijom nekoliko zakona sud moze izreci od 0kn do 10.000kn....

 

medjutim realno, uz obranu kakvu planiras iznjeti, mozes na 1-stupanjskom ocekivati ublazavanje do recimo 500kn i primjenu 299 na vozacku ("uvjetno")

 

krene li tako, moze se dogoditi da te 1-stupanjski pita odrices li se prava na zalbu/ne trazis pisani otpravak, ako je 500kn, odrekni se i potpisi (dalje znas)

 

ovaj zahtjev za pokretanje prek postupka/cinjenicni opis... pisao je to poslje, ali ne panicari, nije te zeznuo, to se tako radi, na osnovu toga sud vodi postupak, ne moze suditi bez zahtjeva ovlastenog tuzitelja

 

policija i njihovi prek. nalozi su ti jako ograniceni u pogledu kazne i druge mjere, oni se, za razliku od suca, moraju drzati donje propisane zakonom (ne moze ni nize ni vise) i nemaju mogucnost "uvjeta" prema vozackoj, mozda ti ga nije dao na licu mjesta da ti pomogne na neki nacin, da ne propustis pravo prigovora i ne iskoristis mogucnosti koje on ne moze, a sudac moze primijeniti

 

i ovo s tvojim crvenim, to je primjer onoga o cemu smo gore razgovarali, da policija grijesi, ali ne izmislja prekrsaje. kako si opisala (stala na sred zebre pod zelenim) to nije nezaustavljanje na crveno, ti u toj situaciji smijes voziti dalje (61 zospc) ali je to nesto drugo, ulazak u raskrizje - bez obzira je li semaforizirano - u situaciji u kojoj se moras zaustaviti na raskrizju/pjesackom prijelazu (62 zospc).

 

da mu nisi bila simpaticna, uvalio bi ti "tezi" prekrsaj iz cistog neznanja, ne iz zle namjere (ali bi te sudac, ako je iole sposoban, spasio)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija