Jump to content

Testiranje za državnoodvjetničkog savjetnika


caribou

Preporučene objave

Zadnjih mjesec dana raspisani su brojni natječaji za državnoodvjetničke savjetnike. Svi kandidati dužni su pristupiti testiranju koje se sastoji od pisane provjere poznavanja ustavnog ustrojstva i izrade jedne odluke iz područja kaznenog prava.

 

Zamolio bih one koji imaju određenih saznanja ili su pristupili nekom od testiranja da iznesu svoja iskustva: kakvog su tipa pitanja, kakve se odluke pišu i sl.

 

Zanimljivo je i kako je natječaj za savjetnike u Zagrebu djelomično poništen jer je od svih kandidata samo troje zadovoljilo uvjete (tražili su ukupno 6 savjetnika). Je li zaista moguće da su kandidati u Zagrebu, gdje je najveća navala i konkurencija, bili tako loše pripremljeni, ili se radi o nečem drugom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

vidim da nema odgovora na ovu temu kao da ljudi nisu bili na testiranjima, buduci da sam samo ja jucer bio pozvan na manje ili vise nego na tri komada(n. gradiska i vu - odo i ždo- osijek...naravno sva testiranja su počela ujutro tocnije u otprilike isto vrijeme),

podijelit cu svoje iskustvo sa testiranja na odo vukovar...

nas 10 od jedno 15 pozvanih

sto se tice samog testiranje, a koliko me memorija sluzi poslije poduzeg godisnjeg,

1) ustavno uređenje i organizacija...5 pitanja ustav, 3 zakon o odvjetnistvu i 2 poslovnik...pise se oko 15 min sve se stigne kratka pitanja po jedna recenica ili nabrajanje znas ili ne znas( tipa tko donsi poslovnik d.o., kada vlada stupa na dužnost)

2) optuzni akt iliti pisanje odluke... spis od 10 strana cl.129.st.2 frajer je prijetio drugome frajeru preko moba i to dva navrata od kojih je drugi u polcijskoj stanici pred sefom smjene...ja sam napisao oba događaja odvojeno i stavio mu na teret produljeno kazneno djelo prijetnje i predlozio max kaznu od 1 g uvjetno 4...

sami razgovor ugodan,komentirali su mi najviše odluku i prijasnje radno iskustvo...btw. zamjerke na odluci su bile da nisam na kraju napisao privitak i da sam kod dokaza predlozio uvid u sluzbene biljeske, a sto se kao ne pise(ali nisam zapisnik o ispitivanju osum. bez branitelja)tako da treba i na to obratiti paznju jer sam zbog toga dobio 2 boda manje...

 

moj neko misljenje nakon testiranja je to da treba dobro naucit ustav i vaznije stvari iz zakona o drzavnom odvjetnistvu i poslovnika...dok kod odluka ima caki ali malo pogledat koji primjer optuznog prijedloga i opisa cinjenicnog iz prirucnika za d.o. i ne bi trebalo biti problema...osobna zapazanja i subjektivni dojam cjelokupnog testiranja ostavljam za sebe

...nadam se da cemo cut jos neko iskustvo sa drugih testiranja ovoga tipa, toliko od mene :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel to bilo testiranje u Vukovaru za natječaje objavljene negdje početkom 8. mjeseca u Narodnim novinama, za jednoga DO savjetnika pri Općinskom DO i jednoga DO savjetnika u ŽDO, ili se to odnosi na neki drugi natječaj, i ima li tko saznanja kada će biti testiranje za natječaj za savjetnika u ODO i ŽDO Vukovar koji je objavljen početkom kolovoza u NN?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija