Jump to content

prijevara


anonimno

Preporučene objave

Poštovani!

Molim za savjet."Majstoru" sam platio za građevinske radove određeni iznos unaprijed,potpisali smo interni ugovor kojim on potvrđuje primitak predujma.No posao nije izvršio,čak mi je napravio i štetu,srušio je neke zidove.Dio novca dao sam u unaprijed jer je određene radove prije dobro napravio,no plaćen je po završetku.Sad je prošlo već više od godinu dana,on kaže da će vratiti itd,čak sam ga i prijavio policiji,jer je ukrao i neki alat,no policija mi ništa nije javila,pa razmišljam da podnesem krivičnu prijavu privatno,dok slučaj ne zastari.Da li se mogu nadati uspješnom epilogu i što da napravim,te da li mi možete preporučiti nekog odvjetnika u Rijeci.Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slicnu stvar imam i ja...pogledaj u folder kazneno..temu sam isto otvorio pod imenom prijevara...ja sam svog "majstora" prijavio kazneno za prijevaru na općinsko drž. odvjetništvo...rasprava će biti negdje u 5 mj....jedva čekam...ne treba ti tu čak niti odvjetnik..odi na općinsko državno odvjetništvo i daj prijavu na zapisnik...prema meni su bili jako susretljivi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....čak sam ga i prijavio policiji,jer je ukrao i neki alat,no policija mi ništa nije javila,pa razmišljam da podnesem krivičnu prijavu privatno,dok slučaj ne zastari.

 

da li ste policiji prijavili samo za alat ili i alat i ovo oko neizvršavanja dogovorenog posla?

čiji je alat? vaš? da li se njime koristio za obavljanje tog posla? kolika je vrijednost alata?

koliko novaca je dano kao predujam?

kada je točno predan novac? kada potpisan taj interni ugovor?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav i poštovanje!

Policiji sam prijavio i krađu i prijevaru,no za krađu ga neće teretiti jer je iznos manji od 1000 kuna,trebao sam slagati da je toliki iznos jer po meni je svejedno koliko je,krađa je krađa.Po tom zakonu se netko može obogatiti.Samo neka krade na normu do 1000kn. :-).Tako mi je prijatelj na benzinskoj kad su ga neki navijači pokrali prijavio krađu preko 1000kn i odmah su došli policajci,a ukrali su 300-tinjak kuna manje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tom zakonu se netko može obogatiti.Samo neka krade na normu do 1000kn.

 

a ne, to sto je vrijednost <1000kn jos uvijek ne znaci da kd nije pocinjeno, samo znaci da ga nece goniti drzavni odvjetnik po sluzbenoj duznosti.

 

osteceni jos uvijek moze poduzeti progon, ako nije proslo - mislim, ne da mi se provjeravat - 3 mjeseca od saznanja za djelo i pocinitelja.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ne, to sto je vrijednost

 

halo administracija, sto je ovo?!

 

uveli ste skriptu koja bogovima ne dozvoljava vise od 5 rijeci u replyu?!

 

;-)

 

da probam opet: to sto je vrijednost <1000kn ne znaci da nije pocinjeno kd, samo znaci da ga drz. odvjetnik nece goniti po sl. duznosti.

 

ali zato ostecenik nema zapreka za progon pocinitelja, pod uvjetom da nije proslo - ne znam napamet ali mislim - 3 mjeseca od dana kada je saznao za djelo/pocinitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

salu na stranu, ali stvarno imate tehnicki problem.

 

... koji se mozda sastoji u tome da legalisova skripta znak za "manje od" dozivljava kao oznaku za pocetak koda, pa zato nakon tog znaka sijece tekst.

 

da vidimo jos jednom, bez znakica:

 

to sto je vrijednost "manja od" 1000kn ne znaci da djelo nije pocinjeno, znaci samo da ga drz. odvjetnik nece goniti po sl duznosti.

 

ostecenik i dalje ima mogucnost sudskog progona pocinitelja pod uvjetom da nije proslo - ne znam napamet, ali mislim - 3 mjeseca od dana saznanja za djelo i pocinitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koji se mozda sastoji u tome da legalisova skripta znak za "manje od" dozivljava kao oznaku za pocetak koda, pa zato nakon tog znaka sijece tekst.

 

uopce ne znam sto da kazem, a da to ne zvuci arogantno. suvereno vladam prometno-prekrsajnim, autoritativno sam se prosirio i na kazneno, a usput otkrivam i legalisove bugove... strasan sam, ma svaka bi me majka pozeljela za zeta

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija