Jump to content

plaćanje tv pretplate i ovrha


Mirna-

Preporučene objave

neznam pripada li ova tema ovdje,ali avako "pukla" ne znam otvoriti drugu stranicu ili forum. U apartmanu na moru, gdje boravim cca 20-tak dana na godinu, danas "upada" kontorlor T V pretplate, Trenutno mi je

tamo nećak, ( naravno ne plaća, ne iznajmljujem apartman) Kontrolor traži odmah da se za neprijavljen Tv prijemnik plati 240 kuna u gotovini, pravi prijavu , dakle plačanje za isti u budučnosti. S obzirom da plačam uredovno pretplatu za TV koji koristim, trajnim nalogom, molim odgoovr moram li plačati za drugi Tv prijemnik,i što uraditi u opisanom slučaju. Nažalost nećak je platio traženih 240 kuna, dao moje podatke, uz traženi OIB, koji je pronašao na nekim dokumentima o kupovini istog apartmana) ( što po meni nema pravo nitko dati

osim mene. Molim savjet!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste vlasnik objekta

vlasnik ste i prijemnika u objektu.

ako plaćate pristojbu u mjestu prebivališta niste dužni plaćati i drugu priostojbu .

nećak nije smio(trebao)pustiti kontrolora u Vaš objekat bez Vašeg odobrenja.(bez sudskog naloga niko nemože ulaziti u tuđi objekat osim policije po posebnim propisima)

na čije ime je plaćena kazna

pisati žalbu HRT- na rad kontrolora i tražiti da se uplaćeno uračuna u buduće pristojbe.

ili nemojte platiti sljedeće pristojbe u iznosu kazne

pošaljite im potvrdu o plaćenoj kazni.

nevjerujem da će HRT-vratiti uplaćeni novac.

 

Članak 34.

(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

(2) Kućanstva koja u vlasništvu ili posjedu imaju dva ili više prijamnika plaćaju mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona kao da imaju jedan prijamnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od srca hvala na odgovoru. Uz sve probleme koje imam s rodbinom, u apartmanu , evo još nećak pušta "kontrolore", da zaista nema pojma da li su to zaista ili ne. Uglavnom u gotovini su uzeli 24o kuna,( koje mu ja moram vratiti, jer naravno kOD TETKE NE PLAĆAJU SMJEŠTAJ) i navodno iduće godine prijavili TV prijemnik, za pretplatu ( kažu , kako mi prenosi nećak) sezonsku , za 6,7 i 8 mjesec. Sve mi je to nekako sumnjivo.. Napravim li žalbu na HRT, vjerujem neće nitko reagirati, a meni ionako visok krvni pritisak samo se pogoršava. Još jednom hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija