Jump to content

Premještaj iz jedne škole u drugu


Herabo

Preporučene objave

Poštovani,

Učiteljica sam razredne nastave u stalnom radnom odnosu (ugovor na neodređeno vrijeme). Iz obiteljskih razloga željela bih promijeniti mjesto boravišta. U mjestu u kojem bih željela živjeti raspisan je natječaj za učiteljicu RN. Zanima me imam li kakvih prednosti pred drugim kandidatima s obzirom na stečeno radno iskustvo( cca 5 godina), te postoji li možda zakonska mogućnost direktnog premještaja u novu školu na temelju postojećeg ugovora o radu.

Molim žuran odgovor.

Unaprijed zahvalna. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji, može i bez natječaja ako su obje učiteljice na neodređeno radno vrijeme (odredba Zakona o odgoju...), ali sad kad je objavljen natječaj to više nije moguće, morao bi se poništiti. Nemate zakonsku prednost ako niste zaštićeni po odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja. i to bi trebali dokumentirati sa svojom prijavom. Radno iskustvo nije zakonska prednost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako još nije objavljen natječaj, vjerojatno neće ni biti nego će škola u kojoj postoji potreba nekog zaposliti ugovorom o radu do 60 dana, ili će možda dobiti i tehnološki višak od svog nadležnog ureda državne uprave. Pratite objave na mrežnim stranicama te škole i na Zavodu za zapošljavanje, natječaj tamo mora biti, osim ako je ovaj slučaj sa tehnološkim viškom. Javite se na natječaj i čekajte rezultat, drugih mogućnosti nemate. Zamjena radnih mjesta podrazumijeva da obje strane žele zamjenu i da se oba ravnatelja slažu. Ako jedna ide u mirovinu, za to radno mjesto se objavljuje natječaj osim u slučajevima opisanim u članku 107. Zakona o odgoju... i članku 45. novog KU za osnovne škole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija