Jump to content

2 g. bez djeteta


monko24

Preporučene objave

molim savjet što učiniti!

 

postoji pravomoćna sudska odluka o druženjima i susretima.Majka ju nepoštiva te mi onemogućava viđanje djeteta.Podnio sam prijedlog za ovrhu nad druženjima i susretima te dobio rješenje.Majka se oglušuje na ovrhu te sud zakazuje ročište na kojem se ona ne pojavljuje,te opet novo ročište koje se još nije održalo.(prijedlog predan prije godinu dana).Czss nakon mnogobrojnih upozorenja pedaje prijedlog za kaznenu prijavu(prije 6 mj.).Održano ročište u 8 mj.al nije donesena presuda na kaznenom.

MZSS i Pravobraniteljica u par navrata poslali dopis u kojem se mole roditelji da poštuju odluku suda.

Czss kaže da oni više ništa ne mogu i da je sve u nadležnosti suda i "digli ruke".

Poslao sam više desetaka požurnica na sud u ove dvije g.i prije 1 mj.zahtjev za suđenje u razumnom roku.

 

Što dalje???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Monko24,

 

predlažem ti, a u dogovoru sa odvjetnikom, da ideš na financijsku ovrhu koja ako se ne plati zamjenjuje se kaznom zatvora. Zbog opstruiranja susreta i druženja djeteta i oca, majci će se odrediti plaćanje iznosa u visini od 5000,00 kn koji ako ne plati zamijenit će se kaznom zatvora, također će se naložiti da u roku 8 dana počne postupati po pravomoćnom rješenju. Ako ponovno ne bude poštivala pravomoćno rješenje odredit će se novčana kazna u iznosu od 10000,00 kn.

 

Sljedeće što ti predlažem javi mi se što prije, broj mobitela šaljem ti na PM, polovicom mjeseca imam sastanak sa predstavnicima najviše vlasti u Hrvatskoj, na kojem bi uz probleme drugih roditelja, većinom očeva iznio i tvoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slična situacija optužni prijedlog podignut u 12/2010 prvo ročište će se održati sredinom 10/2011(nakon dopisa min. pravosuđa i nakon što je zatražen upravni nadzor).

rj. o ovrsi od kraja 10/2010 zaprijećeno majci kaznom od 10000,00 kn do danas održana nekoliko ročišta(zadnje u 6. mj) do danas nije izrećena ni jedna novčana kazna.(upućene požurnice, odlazilo se predsjedniku suda pisalo Min. pravosuđa...) do danas ništa.susreti se i dalje ne održavaju!!! može li se i u ovm slučaju tražiti financijska ovrha a s obzirom da rješenje o ovrsi ne funkcionira???

da li sud može snositi posljedice kada znamo da sam sud koji je donilo rješenje o ovrsi ne postupa sukladno istom???(tribali su izreći majci novčanu kaznu i zaprijetit joj novom što izbjegavaju učinit)

koliko učinka ima taj zahtjev za suđenje u razumnom roku???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marlino, inzistiraj na provođenju inspekcijskog nadzora, ako si uputio jedan dopis Min. pravosuđa, odmah uputi i drugi iz razloga što nakon prvog neće možda reagirati u skladu sa tvojim očekivanjima i inzistiraj na provođenju inspekcijskog nadzora.

Što se tiče suđenja u razumnom roku, ako suđenje traje dulje od 3 godine, viši sud županijski odredit će rok u kojem bi se postupak trebao završiti, ali na žalost u nekim ekstremnim slučajevima vidim da si pojedini suci dozvoljavaju da ne poštuju odluke višeg suda.

Ne znam što bi ti još rekao, traži od predsjednika suda pokretanje stegovnog postupka protiv tog suca, a isto zatraži i od Ministra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutkinja kako bi odlučila o kažnjavanju ili ne na oba održana ročišta od 11 mjeseca izjavljuje da će zatražiti službene zabilješke PU sačinjene svaki put kad susreti nisu održani...PU (navodno9 nije primilo ništa od suda,pa tako ni nalog za službene zabilješke,niti je itko od istih što zatražio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ovrha nad druženjima i susretima je bila financijska(5000 kn za svaki dan)ali bivša se žalila na presudu i otišlo je na županijski sud.Ono što mene zabrinjava je predug postupak(oko godinu i pol)a svi znamo kad su u pitanju djeca da se svi postupci vode žurno.

E sad nisam siguran ali mislim da žalba ne odgađa izvršenje ovrhe,a ako ne odgađa kako ja mogu utjecati da se ta kazna i naplati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto se i meni događa, svaki put na moju obavijest će sud izreći majci novčanu kaznu u iznosu od 10000,00 kn te joj zaprijetit izricanjem novčane kazne u većem iznosu.rješenje je pravomoćno(u 3. mjesecu potvrđeno od žup. suda) a sutkinja koja je donijela rješenje nije ni jednom od 20 puta(svaki drugi vikend)postupila sukladno vlastitom rješenju, dok ročište nije zakazala od 5/6 mjeseca.

žalba ne odgađa ovrhu.

od predsjednika suda u 2 navrata tražim da se nastavi postupak, sutkinji nekoliko požurnica a Min. pravosuđa 2 dopisa poslana- naravno nisu odgovorili do danas , niti se radi po tom predmetu!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija