Jump to content

100& plaćeno bolovanje hrvi


Robi_ena

Preporučene objave

Na bolovanju sam 6 mj. Hrvi sam 20% trajno na dg f 43.1 i f 62.0. Zatražio sam da mi se bolovanje prizna 100%. Pariri su mi na socijalnom i mirovinskom osiguranju od 1.5 ove godine.. Odgovor nisam dobio pismenim putem nego telefonski. Objašnjenje da ne mogu dobit 100% plaćeno bolovanje je da nemam kontuinitet lječenja od 1995-2005 i žele me skinuti s bolovanja jer nemam pravo bolovanja preko 6 mjeseci. Molim da m i netko da odg kakva imam prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po dosta stvari smo u sličnoj situaciji, samo što ja imam rješeno 100% bolovanje. Ali to vrijedi za prvih 18 mjeseci (što će mi isteći vrlo brzo) a onda pada na 50%.

 

Imam HRVI 20% trajno, na bolovanju sam već 16 mj.

 

Nitko te ne može skinut s bolovanja ni nakon 6 mj dok god ti tvoj specijalista (psihijatar) na nalazu piše (pošteda 4 tjedna). Moraš biti redovit u odlasku kod psihijatra (unutar mjesec dana), a ne nakon 40, 50 dana, i sve te nalaze odnijeti svom liječniku. Znam vršit će pritisak na tebe i obiteljski liječnik i kontrolori zavoda za zdravstveno osiguranje da te ''skinu'' s bolovanja, ali moraš izdržat. Kasnije taj pritisak malo splasne.

 

S druge strane moraš biti svjestan da te dugotrajno bolovanje (već nakon 6-7mj) neminovno vodi na komisiju za ocjenu sposobnosti na mirovinsko. Tvoj liječnik te jednostavno mora, po zakonu, uputiti na tu komisiju.

 

Dakle to je put koji će ti na neki način promijeniti život (pozitivno ili negativno). Možda dobiješ zadovoljavajuću mirovinu, možda te odbiju i vrate na posao. Možda te proglase i nesposobnim (profesionalna mirovina)za sadašnji posao i uvale ti neku mizeriju, pa onda ideš pisat žalbe, tužbe itd., kao ja sad.

 

S druge strane, para nema, rat je davno prošao, koga je briga za nas? Što vrijeme više prolazi sve će se teže moć ostvarit prije smrti bilo kakvu mirovinu.

 

Na bolovanje preko 6 mjeseci svakako imaš pravo, a o ostalom, razmisli sam.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne kužim ,ja sam preko 3 godine na 100% bolovanju a nemam HRVI i nisu mi dirali plaću i po kojem zakonu te mogu skinut sa 100- na 50% plaće, papiri bili na reviziji u mirovinskom odobreno bolovanje i rekli da dok god ne odem u mirovinu pa čak i ako odem radit pa opet na bolovanje imam pravo na 100% :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zmigi je napisao:

Ne kužim ,ja sam preko 3 godine na 100% bolovanju a nemam HRVI i nisu mi dirali plaću i po kojem zakonu te mogu skinut sa 100- na 50% plaće, papiri bili na reviziji u mirovinskom odobreno bolovanje i rekli da dok god ne odem u mirovinu pa čak i ako odem radit pa opet na bolovanje imam pravo na 100% :-?

 

 

kolega zmigi , vi ste na bolovanju po starom pravilniku, a po novom nakon 18 mjeseci je 50 %

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

prijatelju zmigi evo jedno pitanje iz slavonije od dragovoljca rata inače u djelatnik mupa -rh i pripadnik specijalni jedinica at lučko i omega bjelovar a uvezi tog famoznog bolovanja 100 posto evo jasam biona bolovanjusada više od 18 mjesaci pošto sam bio dobio privremeno riješenje na mirovinu kojem je pisalo opća nesposobnost za rad bez omjera na što sam se žalio te ostao i dalje na bolovanju da bih mi nakon 8 mjeseci odgovorili da mi je viši vještak odredio omjer 20 rata 80 mira opća nesposobnost .gdje sam ponovo uložio žalbu na omjer od višeg vještaka i u kojo sam dostavio i par otpusni pisama o pogoršanju.ali od toga ništa on je osto pri svom .te me je nakon odbijene žalbe povjerenstvo skinulo sa bolovanja sa 12.10.2011god.našto sam podnjo tužbu na upravni sud .a ja sam završio na čl.97. i gdje mije umanjena plača ispod startne osnovice kada sam pokušo saznati u postotku koliko je to nisu mi odgovorili.stoga te pitam ili ko drugi od branitelja zna ili je više upućen dali oni mene mogli skinuti sa 100 bolovanja pošto sam nakon žalbe u roku podnio tužbu i predoćio da sam je poslao na upravni sud.jer smatram ako sam u roku podnio navedenu tužbu da ista odlaže riješenje o mirovini te da sam i dalje trbao ostati na bolovanju.pa vas molim za savjet što učiniti dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam na bolovanju 20 mj., nakon 18 mjeseci mi je sa 100% skinulo na 50%. Također sam uložio žalbu, oni odbili, pa sam uložio tužbu Upravnom sudu. Nakon 18 mj svima se skida na 50% osim kod trasplatacija i sl.

Još uvijek sam u radnom odnosu, ali postoji jedna bitna razlika u mom i tvom slučaju. Ja sam dobio profesionalnu mirovinu i kao takav imam pravo raditi na odgovarajućem radnom mjestu (a kako mogu raditi, tako imam pravo i na bolovanje).

Ti si dobio opću nesposobnost i u tvom slučaju mislim da su postupili ispravno. Ako ti se tužba pozitivno riješi dobit ćeš sve zaostatke. Kako sam razumio nisi se žalio na to što su ti odredili opću nesposobnost, pa u svezi toga nemožeš ni očekivat da ti produže bolovanje jer više nisi sposoban za bilo kakav posao.

 

Ne znam kolika ti je plaća ali mislim da nećeš puno izgubit s obzirom da bi sad primao 50% plaće. Jedino je problem u tome što nećeš imat primanja da daljnjega.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija