Jump to content

Problemi sa plaćanjem upisa godine


Valsim

Preporučene objave

Poštovani,

 

studiram kao redovni student uz plaćanje. Prvi semestar prve godine je upisan 2006./2007. akademske godine. Tada je iznos godine bio 7.000,00 kuna. I toliko je i plaćeno za prvu godinu. No pošto se u zadnjih 7-8 godina od uvođenja bolonjskog procesa stalno mjenjaju pravila upisa, pravila plaćanja i studiranja, pri upisu 2007./2008. akademske godine na blagajni fakulteta rečeno mi je da iznos semestra sada iznosi 1.850,00 kuna. I tako je plaćano sve do početka ove akademske godine 2011./2012.. Svaki put na blagajni i referadi je sve bilo u redu. Doduše trebalo je napominjati koja ste generacija, tj. kada ste upisali prvu godinu, jer svaka generacija ima drugačiji način plaćanja. Svake godine nakon uplate i dobivanja računa uredno je izvršen upis godine i dobijen je indeks natrag bez ikakvih napomena da je nešto krivo u vezi plaćanja. No ove godine nakon plaćanja na blagajni fakulteta, na referadi su ustvrdili kako dugujem oko 10.000+ kuna i uzeli mi indeks koji kažu ću dobiti nakon što podmirim dug. Naravno odmah sam posjetio voditelja studentske službe (kojeg se naziva još i fakultetski pravnik) koji je rekao kako je to njihov problem (ovih na referadi i blagajni)i da ako je uplaćivano pogrešno da su oni to trebali uvidjeti i upozoriti na to te dok se valjana uplata ne uplati ne smiju izdati indeks, te da mu je ovo prvi takav slučaj da do sada još nije čuo za ovako nešto. Pošto su gužve sada oko upisa rekao je da će ih nazvati i vidjeti što je problem. Slijedeći dan nakon konzultacija (tko zna s kim sve) dobio sam obavijest od tog voditelja studentske službe kako ja to moram platiti odmah da bi dobio indeks i mogao nastaviti dalje sa studijem. Dapače čak mi je rekao kako sam ja možda znao da krivo uplačujem pa sam šutio o tome jer je išlo meni u korist. Naravno to nije slučaj, jer nisam ni znao da krivo plaćam. Uostalom kakva bi to meni bila korist kada bi ovu ionako neugodnu vijest dobio pred diplomom kad bih morao uplatiti dvadesetak tisuća kuna. Što je najgore nakon tih konzultacija referade i voditelja studentske službe sad mene pokušavaju okriviti da sam ja znao da krivo plaćam, a oni su zapravo ti koji svoj posao ne obavljaju kako treba. Iako ovo je prvi takav slučaj prema rječima voditelja studentske službe.

Ono što me zanima je da li fakultet nakon svoje greške i nakon što su mi verificirali svake godine upis i davali indeks mogu retroaktivno tražiti isplatu svih dugovanja i ne izdati indeks. Naravno ne treba gotovo ni napominjati da ja sada nemam toliki iznos i da ljetni posao ne može pokriti ovaj iznos do 10.000+ kuna. Oba roditelja su u penziji tako da ni njih ne mogu tražiti posudbu. Ima li ovdje kakvog pravnog lijeka? Pa makar da to otplaćujem u obrocima do kraja studija, ako je zaista krivo uplaćivano kako tvrde ovi s

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija