Jump to content

placanje kazne u ratama


jure7

Preporučene objave

Dobro su vas savjetovali i dobro ste napravili.

 

Država je spora i dok su se sjetili da niste platili već je podmireno.

 

Postoji opasnost od greške i nužno je da čuvate sve uplatnice do treće godine od pravomoćnosti, a ona je nastupila 8 dana nakon počinjenja.

 

Prekršajnog postupka sa dodatnim troškovima nema, kamata nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani petpetica

 

Vezano za upit jure7, a i ostalih koji se nađu u sličnoj situaciji

Mislite li da bi bilo korisno/dobro/pametno da se preporučeno uz povratnicu, pošalju kopije uplatnica sudu na broj spisa, kako bi oni imali dokaz da je kazna plaćena i time preduhitrili eventualno kasnije dokazivanje izvršene uplate ?

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da to svakako jest korisno, ali mislim da je nepotrebno i iziskuje dodatan trošak i trošenje vremena.

 

Danas sudovi imaju precizne evidencije uplate, kad predmet dođe pred izvršavanje kazne zatvora dužnost predsjednika prekršajnog suda je da detaljno provjeri uplate i tek onda izda dovedbeni nalog.

 

Sam dovedbeni nalog u sebi sadrži stavku da se isti ne izvršava ako je okrivljenik platio kaznu, a predočenjem onih sačuvanih uplatnica je obveza izvršena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima,

vidio sam post korisnika Jure koji je svoju kaznu platio u ratama.

Dakle, večeras sam dobio kaznu od 1000 kn za prekoračenje brzine i u prekršajnom nalogu stoji rok od 8 dana za plaćanje.

Znači, ako sam dobro shvatio:

ako prekoračim taj rok i platim, recimo, u dvije rate po 500 kn - jednu u ovom roku, a drugu za dva-tri tjedna - ne bih smio imati problema? Trebam li onda kakvu napomenu kod plaćanja staviti (plaćam internetom)?

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može i tako.

 

Osigurajte da u više narednih godina imate mogućnost ispisa transakcije, tj. ne mjenjajte banku u kojoj sada imate tekući račun.

 

Može i da odmah isprintate potvrde o izvršenoj transakciji, ali zbilja ne znam da li će se itko sjetiti gdje je to spremljeno nakon toliko godina i da će ispis biti vidljiv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postovani,

Raspitivala sam se u policiji za placanje kazne u ratama pa mi je receno da moram traziti na sudu da mi daju, a tu vidim da su neki na svoju ruku placali koliko su i kad mogli...da li ja mogu placati kako skupim(nekad sto, dvijesto pa u 6puta tako) s obzirom da sam student i imam sitne dnevnice po ljeti? Imam zelju rjesiti se te kazne od 1000kn a nemam velike mogucnosti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio sam rješenje o zamjeni novčane kazne od 2000 kn iz 2009. za kaznu zatvora od 7 dana, sad me zanima da li mogu tu kaznu platiti na rate i da li to mogu na svoju ruku ili da se javim na sud da mi to odobre i koliko imam vremena prije nego što dođe dovedbeni nalog? I s obzirom da će za 3 mjeseca biti 3 godine da li postoji mogućnost da predmet ode u zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kasno je za rate.

 

Sud šalje policiji naređenje da vas dovedu u zatvor ili da im se dostavi plaćena uplatnica, čim policajac bude imao vremena stiže do vas.

 

Datum zastare je naveden u dovedbenom nalogu, zastara nastupa u roku od 3 godine od pravomoćnosti, da li će vas policajac pokupiti odmah kad vas zatekne ili ne ovisi o njegovoj taktičnosti i umješnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Pozdrav!

U petom mjesecu prosle godine dobila sam kaznu od 500 kn + 100 kn sudski troškovi. Prešla sam biciklom preko željezničke pruge dok je svjetlilo da dolazi vlak.

Budući da ranije nisam bila kažnjavana, žalila sam se i dobila sam 12.2.2014. presudu u kojoj sam proglašena krivom. Na presudi piše kako je donesena 21.1 i da moram u roku 8 dana platiti kaznu. Zanima me da li tih osam dana počinje teći od datuma primitka ili od 21.1 jer ovo drugo nema smisla?

I interesira me me da li ja mogu platiti 2/3 i time rjesiti tu kaznu jer sam nasla sljedece; Kada je prekršaj pravomoćno utvrđen, osuđena osoba ima mogućnost platiti dvije trećine odnosno 66% izrečene novčane kazne u roku određenom odlukom kojom je kazna izrečena. Ako počinitelj prekršaja plati 2/3 novčane kazne u predviđenom roku, smatrat će se da je novčana kazna u cijelosti plaćena.

Također me zanima zašto sam dobila uplatnicu za 100 kn troškova prekršajnog postupka, ako u presudi piše da sam toga oslobođena plaćati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...

U presudi piše da se odobrava plaćanje u 5 jednakih rata.

Dalje piše ukoliko okr. u roku od 15 dana od pravomoćnosti odnosno po dospijeću svakog pojedinog obroka plati 2/3 izrečene novčane nov. kazne smatrati će se da je nov. kazna u cijelosti plaćena.

 

Jel to znači 1 x 2/3 ili može i 5 x 2/3 ?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija