Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Tetrapak37

Ebay prodaja i porez

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Pošto tu i tamo prodam neku svoju rukotvorinu na ebay-u (manji iznosi) zanima me kakve su moje obveze prema državi (ako može malo detaljniji odgovor) te moram li registrirati kakvu djelatnost?

 

Kupci plaćaju preko PayPal-a, nakon čega se uplata proslijeđuje na moj (tekući-kunski) račun!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Proizvodnja rukotvorina i njihova prodaja smatra se obavljanjem samostalne djelatnosti. Primjereno je da se registrirate u registru poreznih obveznika PU. Možete se prijaviti da ćete plaćati porez na dohodak u paušalnom iznosu sukladno Pravilniku o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti (NN 143/06) i ne trebate se registirati kao obveznik poreza na dodanu vrijednost. Kako su vaši kupci fizičke osobe, potrošači (Zakon o zaštiti potrošača), možete primati uplati na tekući račun jer se na njihove uplate ne odnosi ograničenje iz odredbe članka 61. st. 1. Zakona o porezu na dohodak. Također, trebate voditi računa o zadovoljavanju uvjeta sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Lijep pozdrav,

 

imam pitanje. Otac mi drži d.O.o., bavi se proizvodnjom rasvjetnih tijela. Malo sam istraživao po Internetu, i koliko sam shvatio, u SAD-u, za razliku od Europe, nije obavezno imati sigurnosne certifikate za robu takve vrste. Poželjno je, ali ne i obavezno. Želio bih prodavati njegove lampe preko Ebay-a u SAD. Zanima me mislite li da je bolje registrirati samostalnu djelatnost, ili ići preko očevog d.O.o.? Može li se registrirati j.d.O.o. i preko toga prodavati?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×