Jump to content

"nagradna" igra


nia

Preporučene objave

molim za pomoć - prije tri godine sam u jednom časopisu dobio na poklon operaciju - lasersko skidanje dioptrije.nikada ništa nisam dobio na pismeno,osim što je moje ime izašlo u novinama.kontaktirao sam ih desetak puta i svaki put dobio obećanje da će se oni meni javiti...i tako do dana današnjeg ni traga ni glasa od njih.časopis uredno i dalje izlazi,djeli i dalje nagrade...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima

 

JAVNO OBEĆANJE NAGRADE

 

Kad obvezuje

 

Članak 1130.

 

(1) Javnim oglasom učinjeno obećanje nagrade onome tko izvrši određenu radnju, postigne neki uspjeh, nađe se u određenoj situaciji ili ispuni neki drugi uvjet, obvezuje obećavatelja da ispuni obećanje.

 

(2) Obećavatelj nagrade ili bilo kakvog nagradnog natjecanja dužan je odrediti rok za natjecanje, a ako ga ne odredi, svatko tko želi sudjelovati u natjecanju ima pravo zahtijevati od suda da odredi odgovarajući rok.

 

Opoziv obećanja

 

Članak 1131.

 

(1) Obećanje se može opozvati onako kako je učinjeno, a i osobnim priopćenjem, ali onaj koji je izvršio radnju, a nije znao niti je morao znati da je obećanje nagrade opozvano, ima pravo zahtijevati obećanu nagradu, a onaj koji je do opoziva učinio potrebne izdatke radi izvršenja radnje određene u javnom oglasu ima pravo na njihovu naknadu, osim ako obećavatelj dokaže da su oni učinjeni uzalud.

 

(2) Obećanje nagrade ne može se opozvati ako je oglasom određen rok za izvršenje radnje, odnosno za obavijest o postig­nu­tom rezultatu, ostvarenju određene situacije ili ispunjenju nekog drugog uvjeta.

 

Tko ima pravo na nagradu

 

Članak 1132.

 

(1) Pravo na nagradu ima onaj tko prvi izvrši radnju za koju je nagrada obećana.

 

(2) Ako je više osoba izvršilo radnju istodobno, svakoj pripada jednak dio nagrade, ako pravičnost ne zahtijeva drukčiju podjelu.

 

Natječaj i nagrada

 

Članak 1133.

 

(1) O dodjeli nagrade u slučaju natječaja odlučuje priređivač natječaja ili jedna ili više osoba što ih on odredi.

 

(2) Ako su u uvjetima natječaja ili nekim općim propisima koji vrijede za određeni natječaj postavljena pravila po kojima nagrada treba biti dodijeljena, svaki sudionik u natječaju ima pravo zahtijevati poništaj odluke o dodjeli nagrade ako nagrada nije dodijeljena u skladu s tim pravilima.

 

(3) Vlasništvo ili koje drugo pravo na djelu nagrađenom na natječaju stječe priređivač natječaja samo ako je to navedeno u oglasu natječaja.

 

Prestanak obveze

 

Članak 1134.

 

Obveza obećavatelja nagrade prestaje ako mu nitko ne priop­ći, u roku određenom u oglasu, da je izvršio radnju ili postigao uspjeh ili uopće ispunio uvjete postavljene u javnom oglasu, a ako rok nije određen, istekom jedne godine od oglasa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija