Jump to content

Kako se zaštititi?


anonimno

Preporučene objave

Trenutno se nalazim na porodinskom dopustu,koji mi za 5 dana ističe.Kako mi poslodavac ima namjeru dati otkaz,htjela bi ga preduhitriti i zaštititi se,te otvoriti bolovanje na 42 dana (toliko mi moj osobni liječnik može dati).Tako da barem još to jedno kratko vrijeme imam nekakvo primanje.O čemu se sad tu zapravo radi?!Bojim se da mi neće htjeti platiti to bolovanje zato jer zna da sam to napravila sebi u korist tj. njemu na štetu.Šta da radim??? :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno odredbama čl. 77. Zakona o radu, poslodavac ne može otkazati ugovor o radu radnici kako za korištenja rodiljnog dopusta, tako i u roku od 15 dana nakon prestanka korištenja tog prava. Ovo vrijedi samo ako je ugovor o radu sklopljen na neodređeno vrijeme, no ako je sklopljen na određeno vrijeme, ugovor prestaje po sili zakona protekom vremena na koje je sklopljen. Osim toga, kao što napomenuh, poslodavac ne može otkazati ugovor o radu, ali ukoliko ga i otkaže, bojim se da, na žalost, zakonitost takvog otkaza možete osporavati jedino pred nadležnim sudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija