Jump to content

Naknada?


anonimno

Preporučene objave

Izvanredni otkaz možeš dati samo ako su nastupile takove činjenice zbog kojih nastavak radnog odnosa nije moguć. (članak 114. st. 1. ZOR)

Otkazati u formi izvanrednog otkaza možeš samo u roku od 15 dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se otkaz temelji (članak 114. st. 2. ZOR)

Teret dokaza je na tebi.

U odnosu na primjere koje tražiš, uzmi ZOR, pročitaj ga i primjere ćeš naći sama.

Valjda ćeš kao razlog navesti ISTINU.

Ako ti je do novčane naknade sa HZZ, radije se dogovori s poslodavcem o nekoj drugoj formi otkaza, zašto ga inače blatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvanredni otkaz izazvan ponašanjem poslodavca tj. neisplata plaće jedino je što se broji na hzz-u.

 

Nisam pravnica, ali zakon o radu znam na pamet budući da sam nedavno dala izvanredni otkaz. Na burzi su glede toga smiješni u najmanju ruku.

 

Dakle, primjer kod mene je bilo kašnjenje u plaći koje moraš dokazat. Jedini dokaz koji smatraju valjanim je potvrda poslodavca da nije plaćao plaće na vrijeme. Izvode iz banke ne priznaju jer ne mogu utvrditi da li je račun na koji je primana plaća jedini ili ih postoji više.... Kompliciraju jer poslodavac nije dužan izdati tu potvrdu, a niti jedan pametan niti neće.

Ako daš izvanredni otkaz pogotovo zbog neisplata plaće moj je savjet odmah inspekciji rada zbog neredovite isplate plaće. To je jedini način na koji se ukoliko nisi dobar/dobra sa šefom možeš ograditi i na neki način zaštititi od svega. Ja sam čekala s inspekcijom (kao ne mogu to napravit svojoj bivšoj šefici jer će ju zatvorit) i na kraju skoro nagrabusila i skoro izgubila pravo na burzu i zdravstveno!.....

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje uvažava se najčešće neisplata plaće. Njihovo tumačenje je da niste željeli dati otkaz, ali kako niste dobivali plaću bili ste primorani. Moj je savjet ukoliko se opredjelite za takvu vrstu otkaza:

 

1) posavjetovati se sa pravnikom (po mogućnosti onim koji se bavi radnim pravom i ne preko foruma nego live)

2) navesti sve mjesece u kojima je plaća kasnila i napomenuti da niste prije davali otkaz jer ste smatrali da će kašnjenja prestati, ali budući da ne prestaju, nastavak rada za vas više nije moguć.

3) ukoliko koašnjenja postoje, prijaviti inspekciji rada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija