Jump to content

Adaptacija na čestici od 200 m2


anonimno

Preporučene objave

Posjedujem najmanje 200 godina star čvrsti objekt koji se koristio kao obiteljska kuća, zatim kao staja a dio kao magazin. Objekt je površine 40 m2 a nalazi se na čestici zemlje od 200m2. Navedeno se nalazi u malom dalmatinskom mjestu okruženo starim obiteljskim kućama od kojih se niti jedna ne nalazi na većem zemljištu od moga, naprotiv većina kuća nema nikakve okućnice i naslanja se na susjedne kuće. Objekt hoću adaptirati u obiteljsku kuću pa me zanima da li je za to moguće dobiti potrebne dozvole jer sam obavješten iz županije da nemam na to pravo jer je zemljište manje od 350 m2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li se taj objekt vodio negdje kao kuća ili slično (katastar)?

Da li je u arhivi vidljivo da je netko bio prijavljen na toj adresi (karta za igru)?

 

Naime, adaptacija ne predmjeva promjenu lokacijskih uvjeta, pa ne zahtjeva niti novu lokacijsku dozvolu koja se može izdati jedino sukladno aktualnim prostorno planskim uvjetima. No u same lokacijske uvjete spada i namjena građevine itd. pa je po mom skromnom mišljenju iznimno bitno krenuti putem dokazivanja da je to građevina stambene namjene od prije tj. do sada (npr. štala - adpatacija štale; kuća - adaptacija kuće itd).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija