Jump to content

Pitanje Iz BiH


anonimno

Preporučene objave

Molim vas da mi odgovorite moj brat je 1997 godine travnju počinio djelo teške krađe i 2003 u travnju je donešena pravomoćna presuda 6 mjeseci zatvora (u članku jzakona je propisano kazna od 6 mjes do 5 god)

dobio je poziv na izdržavanje kazne međutim on je bio u zajednici cenacolo 5 god. oženio se ima dvoje malodobne djece i potpuno je promijenjen čovjek. prije mjesec dana je došao poziv za izdržavanje kazne, u našem kaznenom zakonu piše da zastara počinje 3 godine od pravomoćne presude, ali je ovom pozivom to prekinuto, kada nastupa apsolutna zastara da li u travnju 2007. hvala puno i da li se odvjetnik može opozvati na neki članak Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sada bi trebalo uzeti kazneni zakon bih i pogledati u njega što piše..

ako je, a pretpostavljam da jeste, slično našemu ovo oko računanja zastare, i ako kažete da u zakonu piše 3 godine za zastaru onda bi apsolutna trebala biti 2 x 3 godine..znači, 6 godina od pravomoćne presude, a to je u travnju 2009..

meni je ovaj rok koji navodite, te 3 godine, malo predugačak..da li ste sigurni? kod nas su 2 godine..

 

ovo za način života brata i sve to oko obitelji..je ok..ali, on će se morati odazvati pozivu za izvršenje, jer bude li izbjegavao, slijede određene zakonske mjere..tjeralica, uhićenje, odmah upućivanje na izdržavanje..

 

što mislite pod tim - opozvati? mislite opozvati mu punomoć? to je jednostavno..usmeno ili pismeno mu kažete da ne želite da vas više zastupa i gotovo..ako traje kakav postupak u kojem je on nešto obavljao za vas temeljem punomoći, tada o ovome obavijestite i sud/suca koji postupak vodi..

ili ste vi ovom rečenicom nešto drugo imali na umu da pitate?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija