Jump to content

fizička osoba - plaćanje na žiro račun


poeta

Preporučene objave

Molim za pomoć. Kao fizička osoba (nisam u sustavu PDV-a) naručila sam oslikavanje naslovnice i par stranica knjige. Na koji način mogu (ili moram) platiti ilustratoru(također fizička osoba van sustava PDV-a). Da li uplata može ići s mog tekućeg na njegov žiro račun, ili mora sa žiro na žiro. Što je s plaćanjem poreza. Napominjem da ćemo odnose urediti međusobnim potpisivanjem autorskog ugovora. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako sam dobro razumio vi ste fizička osoba koja ima obrt, ili sa obrtom izjednačene djelatnosti. znači niste građanin koji ima samo dohodak od nesamostalnog rada.

 

u tom slučaju bolje vam je platiti sa žiro računa(ako nema sredstavana žiru uplatite pozajmicu, ona se računa kao prihod)i uplatite na žiro račun naručitelju.tako je i propisano po zakonu,a ne vidim razlog da to ne učinite, osim ako druga strana ne želi to prijaviti u primitke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma možda sam se krivo izrazila, nisam fizička osoba s obrtom, već običan građanin, trenutno samo sa naknadom na zavodu za zapošljavanje, zato me zanima da li sa svog tekućeg platim za neko autorsko djelo (ilustracije) i tko plaća porez?Ako plaćam ja - Kako?

molim Vas da mi pojasnite ako možete, jer se baš ne snalazim u tom području. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija