Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
poeta

fizička osoba - plaćanje na žiro račun

Preporučene objave

Molim za pomoć. Kao fizička osoba (nisam u sustavu PDV-a) naručila sam oslikavanje naslovnice i par stranica knjige. Na koji način mogu (ili moram) platiti ilustratoru(također fizička osoba van sustava PDV-a). Da li uplata može ići s mog tekućeg na njegov žiro račun, ili mora sa žiro na žiro. Što je s plaćanjem poreza. Napominjem da ćemo odnose urediti međusobnim potpisivanjem autorskog ugovora. :-o

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ako sam dobro razumio vi ste fizička osoba koja ima obrt, ili sa obrtom izjednačene djelatnosti. znači niste građanin koji ima samo dohodak od nesamostalnog rada.

 

u tom slučaju bolje vam je platiti sa žiro računa(ako nema sredstavana žiru uplatite pozajmicu, ona se računa kao prihod)i uplatite na žiro račun naručitelju.tako je i propisano po zakonu,a ne vidim razlog da to ne učinite, osim ako druga strana ne želi to prijaviti u primitke.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ma možda sam se krivo izrazila, nisam fizička osoba s obrtom, već običan građanin, trenutno samo sa naknadom na zavodu za zapošljavanje, zato me zanima da li sa svog tekućeg platim za neko autorsko djelo (ilustracije) i tko plaća porez?Ako plaćam ja - Kako?

molim Vas da mi pojasnite ako možete, jer se baš ne snalazim u tom području. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×