Jump to content

Nepridržavanje plana godišnjeg odmora


anonimno

Preporučene objave

U firmi se krajem godine napravio Plan godišnjih odmora za narednu godinu.

Pitanje je šta napraviti u slučaja kada radnik želi koristiti godišnji odmor u drugom periodu nego u onom koji je određen planom iako je plan napravljen u skladu s željama radnika. Može li se radniku reći da mora koristiti godišnji odmor u periodu koji je propisan planom, odnosno ukoliko radnik ne želi koristiti godišnji odmor u tom terminu, može li mu poslodavac uskratiti Zakonsko pravo na godišnji odmor (izuzmimo onaj jedan dan koji radnik koristi kad hoće)???????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...raspored korištenja godišnjeg odmora pravi poslodavac sukladno s kolektivnim ugovorom,pravilnikom o radu,ugovorom o radu i zakonom o radu,odnosno u skladu sa potrebama organizacije rada te mogućnosti za odmor i razonodu raspoložive radnicima...prema ZOR-u...međutim vas zanima:-poslodavac može poslati radnika na godišnji prema planu i radnik mora koristiti godišnji prema usvojenom programu korištenja,međutim isto tako radniku se ne može uskratiti zakonsko pravo na godišnji odmor...no radnik ne može koristiti G.O. prema svojim željama,osim naravno ako za to ima mogućnosti u svojoj radnoj organizaciji...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija