Jump to content

Uvjet poslodavca ili..?


anonimno

Preporučene objave

Zaposlena sam u trgovini i imam ugovor na određeno vrijeme (točnije:radni odnos mi počinje svakog prvog datuma u mjesecu i završava zadnji dan u istom mjesecu). Do sada je uvijet bio da tekuće račune moramo imati otvorene u Erste banci. Sada je vlasnik naše firme (ima 26 trgovina) dobio kredit u Podravskoj banci i uvjetuje nam da svi moramo zatvoriti račune koje smo imali i otvoriti ih u novoj banci.Problem je što nikome to ne odgovara. Svaki put kada trebam novce moram voziti 30km do bankomata te banke. Zanima me da li to poslodavac može pravno uvjetovati. Mislim da izbor banke je pravo pojedinca, a ne poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, izbor banke je Vaša slobodna volja. Nikakovo uvjetovanje nije definirano Zakonom o radu kao niti Zakonom o trgovini. On vjerojatno to traži od Vas samo zato jer mu je radi knjiogovodstva jednostavnije (zbog automatske obrade podataka, prijenosi putem interneta ili disketom, IP/ID/RS obrasci koji se podnose internetom ili disketom). Možda ima knjigovodstvo koje ima stariji program koji ne omogućava višestruke podrške različitih banaka, možda ...

 

... ali nema zakonske osnove za to. Imate nekoliko izbora. Prvi je da prihvatite činjenično stanje kakvo jest. Drugi je da se usprotivite. Treći je da pokušate riješiti problem dogovorno sa njihovim knjigovodstvom. Po brojevima koje ste dali znam o kome je riječ. Zasada Vam ne bih savjetovao suprotstavljanje poslodavcu (iako nije u pravu). Ne znam u kakvim ste odnosima, ali ako je to osoba na koju mislim, lako biste mogli dobiti radnu knjižicu u ruke umjesto plaće. U banci se konzultirajte i pogledajte što možete pametnog (za sebe) najbolje napraviti. Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlog zbog kojeg poslodavac traži da se prijeđe u drugu banku je taj što mu Erste banka nije odobrila kredit koji je tražio od njih, a Podravska banka jest. Sigurna sam da znate o kojem se poslodavcu radi s obzirom da ste upoznati s tim da ako se usprotivimo njegovim zahtjevima momentalno dobivamo radnu knjižicu. Problem je u tome što takvih zahtjeva od poslodavca ima previše (ovo je tek samo jedan), a jedini način da se to riješi je da potražim novi posao jer u suprotnom moram šutjeti i izvršavati naredbe ako želim taj posao zadržati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno nam je država mala :-)

Osim navedenog, ima u ovom kraju još "gazdi", bez brige.

 

Prije dvije godine je u jednom "preuzetom" doo-u išao dokument koji su radnici morali potpisati, a u njemu je stajalo da potpisnici ne žele biti članovi sindikata jer isti nije za njih ništa učinio.

Nije potpisao jedino sindikalni povjerenik koji odonda sve torture hrabro podnosi i ne da se van iz firme. Kapa dole.

Ma ima primjera da boli glava...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija