Jump to content

Kazna za povredu Općeg poreznog zakona


puškarica

Preporučene objave

Molim za malu pomoć. Dana 11. studenoga 2011. g dobio sam Poziv za podnošenje godišnje prijave poreza na dohodak za 2010. U njemu je pisalo da sam bio obvezan podnijeti godišnju prijavu poreza na dohodak za 2010. g.

 

Zaposlen sam u firmi A (državna firma), ali već neko vrijeme Sporazumom sam premješten u firmu B (državna firma), ali sva prava (plaću) i dalje ostvarujem u mojoj matičnoj firmi. Tako je bilo i s naknadom za prekovremeni rad. Međutim, od kolovoza 2010. g. naknadu za prekovremeni rad mi je počela isplaćivati firma u koju sam premješten. Kada je došlo vrijeme za podnošenje godišnje prijave poreza na dohodak nisam imao nikakvih olakšica, pa nisam ni provjeravao da kakva je situacija s poreznom prijavom. Međutim, nisam znao da samim tim što su mi prekovremeni isplaćeni iz firme u koju sam premješten a plaću dobivam iz matične firme, postao sam OBVEZAN poslati poreznu prijavu. Kako to tada nisam znao, nisam je poslao. I sad sam uzeo IP obrasce iz obje firme, napravio poreznu prijavu i ispada da trebam platiti nekih 400 kn duga. Ok, to nije sporno. Međutim, na poreznoj su mi rekli da mogu očekivati i kaznu a propisane kazne su im od 5000 do 500 000 kn!!! Je li moguće da zbog duga od 400 kn, koji u međuvremenu namirim s kamatama, mogu dobiti kaznu od minimalno 5000 kn???

 

Da li je netko imao slično iskustvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija