Jump to content

Odjava


anonimno

Preporučene objave

za mirovinsko vam treba radna knjizica a to bi trebalo biti kod vas

sto se tice zdravstva treba njegova zdravstvena iskaznica. Ako ju ne vrati posaljite mu preporuceno pismo (s povratnicom) da ju vrati hitno. Ako ni tada ju ne vrati onda ga mozete odjaviti s zdravstva na temelju tog dopisa i preslike povratnice.

Naravno to sve pod pretpostavkom da je potpisao sporazumni prekid i dogovorio dan prestanka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informacijama...pogotovo ovo za zdravstveno.

međutim problem je u tome što je djelatnik prestao raditi,pristao na sporazumni s 31.03. a nije ga potpisao.Kontaktirali smo nekoliko puta telefonski..ali nikako da dođe i potpiše papire i donese zdravstvenu.Naravno, u međuvremenu radi na ''crno''.Kako ga prinuditi da dođe?

S obzirom na situaciju, da li je moguče odjaviti ga na temelju izvanrednog otkaza?Kakav je postupak sa izvanrednim otkazom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako on nije potpisao sporazumni i ne dolazi na posao niti opravdava nedolazak onda sljedi izvanredni otkaz.

Napravite izv otkaz, posaljete ga s povratnicom i kada ga primi s tim ga odjavite - s kopijom izvanrednog otkaza + povratnica jer je to dan odjave. Vi ga morate sve do tog dana imati prijavljenog i placati sve poreze i doprinose za njega pa vam je u interesu sto prije ga odjaviti. On je ocito promijenio misljenje glede sporazumnog ali obzirom da ne dolazi na posao niti opravdava svoj nedolazak krsi svoje obveze.

Nadam se da sam pomogla.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezni ste u roku od 15 dana od dana prestanka ponijeti odjavu na zdravstveno osiguranje. Ukoliko nemate zdravstvenu iskaznicu, vaša se odjava zaprima i po službenoj dužnosti zdravstveno potražuje knjižicu od bivšeg zaposlenika. U protivnom prijeti vam pokretanje prekršajnog postupka i kazna od 3000 - 25000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo malo,

u ovom slučaju nećete moći radniku uručiti izn+vanredni otkaz, jer je rok 15 dana, a ukoliko se on od 31.03. ne pojavljuje na radnom mjestu, onda je rok za izvanredno davanje otkaznog roka prošao.

 

U odnosu na sporazumni raskid-isti ne postoji jer ga radnik nije ni potpisao.

 

Moram postaviti upit zašto ste čekali da prođe ovoliko dana, da bi Vam sinulo da Vam radnik ne dolazi raditi, a Vi ćete ga morati platiti za sve ove dane, a još ga nećete moći izvaredno otkazati

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako radnik i dalje ne dolazi na posao prekluzivni rok nije prosao

"ŽS Ši Gž 157/1999

Kada osobito tešku povredu radne obveze predstavlja takvo ponašanje zaposlenika koje se vrši u dužem, neprekinutom trajanju, kao što je neopravdani izostanak s posla u dužem razdoblju, rok od 15 dana iz čl. 107. st. 2. ZR u kojem poslodavac može izvanredno otkazati ugovor o radu ne počinje teći sve dok traje takvo ponašanje zaposlenika, odnosno sve do eventualnog prekida takvog stanja i povratka zaposlenika na rad, jer upravo kontinuitet takvog postupanja u krštenju obveza iz rada opravdava mogućnost donošenja odluke o izvanrednom otkazu kroz čitavo postojanje takve povrede."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija