Jump to content

Povrat zasticenih sredstava?


Neeveen

Preporučene objave

Od 9mj sam na porodiljnom. Prva naknada je sjela 18.10. Kako nisam znao kada tocno naknada bude isplacena prvi puta gledam na racun tj bankomat 25.10. Tada shvacam da sa racunom nesto ne stima. 28.10 odlazim u banku gdje mi kazu da sa zblokiran te da se za vise detalja javim u Finu. Tamo doznam detalje te da mi nesmiju dirati porodiljni naknadu te salju nalog za otvaranjem zasticenog racuna. Racun otvoren 31.10. U fini rekli da ce javiti u HZZO da naknadu salju na tajnovi.

18.11 (petak) sjeda druga naknada na REDOVITI racun te sredstva 21.11 budu povucena temeljem ovrhe.

U banci pitam zasto? Kazu Hzzo krivo uplatio pitajte finu.

U fini mi pisu da su 30.10 poslali obrazac G1 u HZZO tj G2 31.10 te time ih obavjestili sve.

U HZZO kazu da faxiram sve sto imam od papira te na fax napisem kontakt tel pa ce mi se javiti. Tako sam i ucinio 23.11.

Kako se nitko nije javio 28.11 ih zovem. Oni kazu da me nemogu zvati na mobitel (?!?!?) te da oni nemoju o meni nikakve podatke o zasticenom rac te da se javim u podrucni ured. Tamo kazu da nemaju podatke te neka im ja donesen obrazac G2 iz Fine.

U fini mi se cude oko svega no pristojno daju G2. Odnesem ga u Jukicevu. Temeljem njega dobim potvrdu da su uplatili porodiljni za 9 i 10 mj na taj i taj racun a treba na zasticeni. Potom me salju u banku da PROBAM vratiti sretstva.

U banci kazu da nemaju nista sa tim jer je to stvar fine. Njih trebam pitati DALI MOGU mi povuci ta sretstva i vratiti ali sada na zasticeni racun.

Pitanje - dali sam popusio dvije ZASTICENE porodiljne naknade :-(

 

Naime, pripremajuci se za sutra za finu procitah jos jedno njihov mail u kojem kaze:

"Dakle FINA je u cijelosti postupila u skladu s zakonskim obvezama i nije u mogućnosti prenijeti Vam navedena ovršena sredstva, budući da su ista prenešena na račun ovrhovoditelja sukladno Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (NN 91/10)"

 

Pa zar kada nesto krivo uplatis nemozes to povuci?

Ako i jesam zakasnio (?!?!) sa reakcijom za prvi porodiljni, druga naknada je trebala biti ok je sam i ja postupao po zakonu?

Koliko znam zasticeni rac mozes otvoriti tek kada sjedne ovrha. Dakle da i jesam znao nije se moglo prevenirati. Ili...?

 

Thx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni se to isto dogodilo,samo s plaćom i dječim doplatkom. Račun imam u Zagrebačkoj banci. Oni su me slali od Fine do mog posodavca i svi su mi rekli da mi mora banka vratiti cjeli dječji doplatak,i trečinu plače,tj.da treba s blokiranog tekučeg računa prebaciti na zaštićeni račun. Banka je govorila da oni to nemogu,al sam bila uporna i uspjela sam da mi banka vrati cjeli dječji doplatak i trečinu plače,15 dana sam se s njima borila i bila dosadna. Bitno je da im kažeš da ti oni po zakonu nesmju dirati porodiljni koji spada u zaštičena sredstva kao i dječji doplatak i nesmješ odustati od toga da ti vrate tvoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija