Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
ajzak_asimof

E-bay prodaja, zapela roba u Italiji na carini

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Nedavno sam putem ebaya prodao informatičku opremu u Italiju i to na način da sam UPS-u (Overseas) dao nalog da to dostave na tu i tu adresu i napisao uz to proforma fakturu na kojoj se vidi koja je roba i piše da nije komercijalne namjene. E sad, ovaj lik iz Italije me traži već po 6x put invoice (pravu fakturu), koju ja mogu izdat kao fizička osoba, ali onda na kraju godine se moram registrirat u porezni registar i platit porez, ali to ne želim. A on bez toga, kaže mi, ne može podignut robu s carine. Ima li alternativa?

 

Da je kao fizička osoba to podizao, ne bi bilo problema, jer sam već 2, 3 takve prodaje obavio (Italija i Njemačka), ali on sad kao pravna osoba bez fakture (jer je platio s firminog računa) ne može do robe.

 

Kaj sad?

 

 

Hvala

lp

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×