Jump to content

Traženje zlata skenerom na plažama


Mrljavac

Preporučene objave

Nedavno sam na jednom hrvatskom portalu (ne mogu se sjetiti kojem ali stavio bih link da znam...evo tražim 15 minuta ali ne mogu naći) pročitao da jedan strani (nazovimo) turist ujutro pretražuje hrvatske plaže na moru u jutarnjim satima skenerom koji može da registrira zlato tj. zlatne lančiće, prstenje, naušnice, narukvice....................i da ponekad nešto i pronađe.

 

S obzirom da takav skener i malo slabijem elektroničaru nije problem napraviti (može se i kupiti ali nije jeftin) i krenuti u biznis, tj. pretragu raznih mjesta za koja bi postojala mogućnost da se mogu pronaći izgubljeni zlatni predmeti, zapitao sam se s obzirom da je sa istim "tragačem" od strane meni za sada nepoznatog portala obavljen razgovor, intervju - te sam mišljenja da se to ne smije raditi (mislim na traženje zlata - to mu nitko ne brani) ali pronađene predmete koji imaju vrijednost ne bi smio zadržati već predati policijskoj postaji i očekivati ili tražiti nekakvu nagradu u određenom postotku srazmjerno vrijednosti pronađene stvari.

 

Tema je diskutabilna, ali može tragač i pronađene predmete tj. zlato toliko izvitoperiti - istopiti da je nemoguće utvrditi porijeklo pronađenog predmeta i naravno - tako i prodati.

 

E, sad hoćemo li kupovati skenere ili ih praviti sa pa zlato topiti u grumenje iliti..............?

 

k045.gif

 

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doći ujutro na plažu sa skenerom, danas je svaka plaža pod koncesijom i velika većina ima čuvare, naravno da bi čuvar intervenirao, onemogućio tog tragača, a možda kasnije i sam nastavio sa potragom.

 

Posla bi naravno bilo, detektor bi stalno zviždao, plaže su prepune metalnih čepova od boca pa bi bilo pohvalno da iste i pokupi, a od nakita - ni traga.

 

Nakit je u moru.

 

Prstenje koje neke žene godinama ne mogu skinuti s ruku u moru lako otpadaju.

 

U hladnoj i slanoj vodi koža uđe u sebe i postane tvrđa i kliskija, a zamahom ruke pri plivanju nakit ispada.

 

Pronađu ih ronioci na dah, zamaskirani maskom i disalicom, domaći iskusni mačori koji plijen sakupljaju i prodavaju u zimskim mjesecima kad turisti prebole gubitak, a njihovo počinjeno kazneno djelo utaje nikad ne biva procesuirano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija