Jump to content

Riješenje o ovrsi ( račun plaćen )


Telal_os

Preporučene objave

Ima mali problem sa Riješenjem o ovrsi .

Naime imao sam dug kod T coma za razdoblje od par mjeseci u iznosu od 420 kn . Meni je poštom stiglo za naplatu tog dugovanja od cafe croatia da podmiriti to, ja sam pisao prigovor da se ugasi taj telefon i da je istekla ugovorna obaveza na to, da se broj ne koristi već 1 godinu. i t com mi nije ništa odgovorio kada sam zvao njihovu službu oni su rekli prigovor se riješava, zovem cafe oni kažu da je t com preuzeo moje dugovanje i da oni nemaju nista stime . A Nitko me nije kasnije konaktiro ili poslao nesto i ja sam mislio da je to riješeno. Pošto ima drugi ugovor na isto ime kod t coma. koje i istekao u 8 mjesecu prošlje godine cekao sam izlazak novoga iphone ( i ostao bez telefona i pospusta). i došao produžiti drugi ugovor koji imam kod njih kada nemogu imam dugovanje . Dobro ja kažem podmirit ću to i ja podmirim to, ali oni meni kažu moraju mi obračunati kamate ja kažem nema problema uredu. javit će mi za kamate kasnije, račun platio 2.12.2011 godine . a kamate sam platio prije nekih para dana jer sam ja tada zvao njih oni se nisu javili. 4.10.2011 i misleći da sam to rješio sve. ( naravno produžio sam ugovor )

Meni dolazi ovrši prijedlog da ja moram platiti dugovanje u iznosu od 430 kn ( koje sam platio ) i još 945 kn usluga odvjetnika javnog bilježnika.

Stime da je datum ovršnog prijedloga 28.11.2011 i odmah je tu i riješenje koje je napisao od. Hanžeković i poslao javnom bilježniku koja je dodala svoj papir

Riješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave da se podmiri u roku 8 dana koja je stupila sa datumom 19.12.2011

Stime da sam ja to dobio na ruke tek 10.01.2011 a piše da je poslao 4.01.2011

Vjerodostojn je isprava je izvod is poslovnih knjiga 24.11.2011 da nije plačeno što tada i nije bilo bilo je par dana kasnije.

 

Jer može neki savjet šta napraviti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u zakonskom roku od 8 dana od primitka rješenja za ovrhu

pisati žalbu na rješenje i osporavati dug u cijelosti.

žalbu poslati javnom bilježniku koji je i donio rješenje o ovrsi. čuvaj plaćeni račun za dugovanje.

uz žalbu dostaviti kopiju računa za plaćeni dug.

pošto si dragovoljno platio dug ,prije rješenja za ovrhu ,trošak prijedloga za ovrhu i trošak javnog bilježnika bi trebao ići na teret operatera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, to sam i mislio i napisao sam Prigovor na to sutra šaljem. Samo nerazumijem , jer pišem sa nazovom žalba ili baš prigovor jer koliko sam proučavao taj ovrši zakon nije isto baš, jer kako sam shvatio da žalba nemora utjecati na izvršenje ovršnog postupka. Može malo objašnjenje

 

i dali bi trebao preporučeno sa povratnicom ili samo preporučeno ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija