Jump to content
Sign in to follow this  
selka

"Sirotica" želi razvod

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Radi se o mojoj sestri koja se želi razvesti nakon 10 godina braka i dvoje malodobne djece. Ona zarađuje i želi kupiti nekretninu jer s mužem stanuje u nekretnini roditelja svog muža.

Zbog višegodišnjeg predbacivanja da je sretna što se udala "iznad" svoje klase ne želi secirati imovinu i uzeti stvarnu polovicu već jeftiniji auto i valjda alimentaciju.

Nju je strah da će muž imati potraživanja i u vezi s tom nekretninom koju namjerava kupiti, na dugogodišnji kredit.

U stisci je - nema nekretnine, ne može otići.

Budući da živi u omanjem mjestu, ponuda kuća za iznajmljivanje je minimalna, ali je zato kuća na prodaju

kvalitetna.

Što biste preporučili?

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prvo, nije Vam tocan navod da bi mogla "uzeti pola" ... u bracnu stecevinu spada ona imovina stecena radom u vremenu trajanja braka odnosno bracne zajednice. Ako zive u obiteljskoj kuci njegovih roditelja, koja vj.nije u vlasnistvu sestrina supruga, no da i je, vj. bi bila nasljedena ... ona nema pravo na pola npr.kuce, vec moze traziti naknadu troskova za razna ulaganja u tu nekretninu, recimo obnova, kupovanje namjestaja i dr. Ako je u trajanju braka kupljena jos neka nekretnina na ime supruga, na nju ima pravo u polovici.

Sto se tice kupovanja svoje nekretnine, bilo bi pametno da se okonca bracna zajednica. Brak i bracna zajednica su razliciti pojmovi, da bi postojala bracna zajednica moraju biti ispunjene određene pretpostavke, npr. zajednickog zivota supruznika. Iako kazete da je to tesko izvedivo, najpametnije bi bilo da ona ili suprug napuste zajednicko kucanstvo ... to bi se gledalo kao prestanak bracne zajednice iako brak formalno jos traje. A u bracnu stecevinu ulazi samo imovina nastala za vrijeme trajanja bracne zajednice.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×