Jump to content

Podstanarstvo


Da_Ma

Preporučene objave

Od 1.11.2010. do 01.02.2011. smo bili podstanari,neprijavljeno u stanu u Zagrebu.Vlasnik stana nam nije napomenuo kod dogovaranja da ce dolaziti spavati kod nas,nego je to rekao vec kad smo dosli po kljuc i sve se dogovorili.Racuni su nam dolazili za tri osobe,mada je nas bilo dvoje u stanu i za dvoje smo i placali,s tim da je na racunima jos bilo dugova otprije,koje nismo htjeli platit.Sad on nas tuzi da smo mu duzni jednu stanarinu i da moramo platit te dugove sto su ostali na racunima,a mi smo jos i posudili novac da mozemo sve podmiriti prije odlaska.Ostao je jedino nepodmiren racun za telefon 280,00 kn.Mi nemamo dokaze da je sve placeno,jer je sve ostalo tamo u stanu.On se poziva na neke zakone kojima smo trebali najaviti odlazak tri mjeseca prije,mada nismo potpisali nikakav ugovor.Kako dokazati da smo mi svoje obaveze podmirili?Zamolili smo ga da nam ne dolazi u stan,on je rekao da mora negdje prespavat,kada smo jednom rekli da mozda necemo biti u stanu,rekao je da nema veze da on ima kljuc.Mislim da nije imao pravo dolaziti i spavati u kuhinji u koju mi onda nismo mogli ici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo premještam temu iz kaznenog u pripadajući forum.

 

Kasno je sada tužiti se tko je spavao u kuhinji i slično.

 

Bili ste u tom stanu samo 4 mjeseca, jako je teško izračunati stanarinu i režije za takvo "dugačko" razdoblje.

 

Taj "gazda" je običan blefer, nema nikakva pisana dokaza da ste tamo bili, niti jedan račun ne glasi na vas, ako vas bude uznemiravao i prijetio nekim zlom, odmah zovite policiju radi pokušaja protupravne naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija