Jump to content

Plinsko oružje


morris992

Preporučene objave

Znači zanima me, jel bih smijo sa sobom nositi plinski pištolj s obzirom da imam jako velike probleme. Moja je obitelj u zavadi sa jednom obitelji, već je bilo pucnjave i svega, prije mijesec dana sam dobio ozljede. Nisam se mogao dići iz kreveta 6 dana jer su me po bubrezima ''iscipelarili'' i to dobro i na licu sam imao modrice. Već je bila i policija kod mene doma iz odjela za organizirani kriminal i pitali su već za taj ''rat'' koji se vodi i još neka pitanja koja sada nisu važna. Pa jel bih smijo sa sobom nositi to plinsko oružje, jer sa šokerima i palicama nebih ništa postigao s tim ljudima, već bi ih još više ''uzbudio''.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plinski pištolj ne smiješ iznositi izvan kuće (možeš dobiti dozvolu samo za držanje tog oružja u kući, a nikako iznositi iz kuće, tj. na ulicu ili javno mjesto).

Ako to oružje zlouporabiš da bi nekog uplašio, vjerojatno ćeš dobit novčanu kaznu iz Zakona o oružju (a kazne nisu male), a 99% posto i kaznenu prijavu (prijetnja...) ukoliko nekom zaprijetiš koristeći tu pucaljku.

 

Ako i kupiš plinski pištolj, smiješ to oružje držati samo u kući izvan dohvata djece i sl. neosposobljenih osoba za rukovanje plinskim oružem, a dužan si prijaviti plinski pištolj policiji odmah čim si ga nabavio - kupio (trgovina u kojoj si kupio takvu vrstu "oružja" će uzeti tvoje podatke i dostaviti ih policiji).

 

Ako pokušaš koristiti plinski pištolj u nekoj nezgodnoj situaciji, (nije naodmet da razmisliš o ovome što pišem) a policajac ili bilo tko drugi (bilo tko) može izvaditi i pravi pištolj i napraviti ti "tunel" u glavi promjera 9 milimetara (jer oni ne znaju o kakvoj se vrsti oružja radi, a plinski pištolj odokativno izgleda kao i pravi - vatreno oružje).

 

Jeftinije ti je kupiti sprej suzavac koji ima isti efekt, a nećeš imati problema ako sprej opravdano upotrijebiš - uporabiš (ima sprejeva - suzavaca u gotovo svakoj trgovini ribolovne i lovačke opreme) i sprej smiješ nositi sa sobom i na javnom mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

tek tada ti nece dat policija dozvolu, a i u tom ti plinski ne znaci nista, samo bojevo oruzije (dugi 9mm i deri) salim se za ovo u zagradi.. probleme te naj bolje po iducem konfliktu prijavi muriji

 

Ažurirano

 

ne.. smijes ga poneti kao i vatreno, ali taj pistolj mora biti skriven ( u holsteru za skriveno nosenje) i tako ti tako policija vidi ne moze ti nista dok ga nisi izvadio i dok nisi prijetio nikom s njim ( racunaj da ne smijes bit nacugan ni malo te ne smijes bit na nikakvim drogama ( trava i to)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija