Jump to content

MOLIM POMOC - MISLIM DA CU DOBITI OTKAZ


asko

Preporučene objave

Molim Vas za pomoc. U privatnoj firmi pocela sam raditi u 12.mjesecu 2004.g. 5 mjeseci kasnije sam ostala trudna i zbog komplikaciju u trudnoci morala sam na bolovanje. Sve je to proslo i nakon porodiljnog dopusta vratila sam se na posao, ali su me stavili na drugu lokaciju. Na moje prvo mjesto je dosla od sefa kcer i ja sam morala na tu drugu lokaciju iako mi je to jako nezgodno zbog jaslica i djeteta. Molila sam da me vrate na mjesto gdje sam prije radila, ali nitko nista.... Cak ni malo ljudskosti da mi posvete 5 minuta paznje i kazu zbog cega su me stavili na tu drugu lokaciju. Problem je u tome sto ja sada radim na mjestu gdje radi jedna zena koja se treba vratiti u 10.mjesecu jer je i ona na porodiljnom. Sto znaci, kako sam ja shvatila, da sam sada ja zamjena i da cu dolaskom kolegice JA dobiti otkaz, a ne sefova kcer koja je dosla na moju zamjenu ali je i primljena na neodređeno. I ja sam primljena na neodređeno ali mislim ne zadugo. Napominjem jos da isplatne liste NIKAD ne dobivamo, godišnji odmor imamo 3 tjedna i to bez obzira da li pada koji blagdan ili ne, sto znaci da to ispada 15 dana a nekad i manje, a o ljudskosti da i ne govorimo.... Da li ja imam kakva prava i kako da se postavim ako dobijem otkaz za koji mjesec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To vam je moj savjet, ne zato što sam i sama odvjetnica, već zato što ovi u sindikatima ponekad nemaju pojma. Ni svaki odvjetnik naravno nije ekspert za radno prvo, zato trebate izabrati nekoga tko se baš bavi ovom granom prava. Niste Vi nikakva zamjena ako imate ugovor o radu na neodređeno vrijeme. To što se vaša kolegica vraća s porodnog, nije Vaš problem. Otkaz ne možete dobiti bez ikakvog razloga. Odnosno možete, ali ćete u sudskom postupku u tom slučaju uspjeti... Puno sreće!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija