Jump to content

Kazna za parkiranje?


marin_marin

Preporučene objave

Doba dan,jucer sam 12 minuta ostao na parking mjestu i u tom roku sam dobio DNEVNU PARKIRALISNU KARTU u vrijednosti od 200 kuna,parking mjesto se nalazu u prvoj zoni.Odmah sam otrcao u Subicevu u Zagrebparking da vidim dali se moze ta Dnevna parkiralisna karta ikako ponistiti ili nesto..Zanima me sto mi je sad dalje ciniti?platiti to ili im uplatit sat vremena koji iznosi 10 kuna u toj zoni.Jer sam citao po forumima da nikako ne placam tih 200 kuna...molim savjet sto moram napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti je to prvi prekršaj takve vrste i ponudili su ti 10 kuna da platiš, nakon čega poništavaju kaznu, onda nemaš što razmišljati (plati tih 10 kuna i gotovo - dobit ćeš račun, naravno, ako su ti ponudili tu opciju ali više na to nećeš imati pravo - to je moguće samo jednom, a ne znam što su ti tamo rekli, međutim kod nas u Osijeku ili Valpovu je tako).

 

Sve ostalo (zanemarivanje kazne) te može puno više koštati, a ono što su ti drugi pisali po nekim forumima......uostalom, ne ide iz njihovog džepa.

12 minuta nije isto što i 10 (ako je bilo 12 minuta??).

Ionako su djelatnici što rade u Zagrebparkingu tj. obilaze parkirna mjesta sve slikovno evidentirali kao i točno vrijeme (vrijeme opažanja sve do ispisivanja "čestitke").

 

Nemaju previše milosti prema prekršiteljima koji ne plate, a znam i neke koji su dobivali opomene, pa veću kaznu zbog zanemarivanja plaćanja pa su i to ignorirali i na kraju im je uslijedila ovrha.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav,

dobio sam kaznu za krivo parkiranje na Trgu Maršala Tita kod ulaza u zgradu Hrvatskog Sokola, to je odmah u nastavku Akademije dramskih umjetnosti.

Zgrada ima reljef u obliku slova E koje gleda prema sjeveru. Parkirao sam u nišu donjeg dijela slova E, istočna niša, dakle apsolutno nisam nikome smetao i parkiranjem ni na koji način nisam ometao promet pješaka. Od kraja mog auta do prve zelene površine bilo je još minimalno 2 metra asfaltirane površine.

Za navedeni prostor nigdje nema znaka zabrane parkiranja ni posebnog znaka pješačke zone kao ni znaka koji označava dopušteno parkiranje-

Kazna se temelji na 82.članku (1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:, točka 10) na nogostupu i pješačkoj zoni,

U istom članku je i stavak 2.:(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, na mjestima iz točke 10. ovoga članka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom.

 

Zanima me:

1. Jesam li kriv?

2. Može li se ta niša smatrati nogostupom ili pješačkom zonom?

3. Ako nema znaka koji zabranjuje ili dopušta parkiranje a prostor nije striktno nogostup ni pješačka zona smatra li se da je parkiranje dopušteno u navedenom slučaju i okolnostima?

Hvala na savjetu i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...

U Valpovu nema "plavih" mjesta..sva su ista kao i ona gdje se ne neplaćuje....ima prometnih znakova za obavjest za naplatu,ali je nedostatno i aljkavo postavljeno...! Uz to jedva čekaju da nekoga "upecaju " jer im je draže "prodati" dnevnu kartu nego da im se plati 3 kn..uz to automati za izdavanje parkirnih karti ( neki) ne rade već 3-4 mjeseca..strava i užas,a iste nitko ne kontrolira...stanarima prodaju godišnje karte,a broj automobila stanara je veći od broja parkirnih mjesta...što će reći da jedno parkirno mjesto prodaju više puta....užas i sramota već desetak godina...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija