Jump to content

Oduzimanje vozacke dozvole


luger222

Preporučene objave

Prosle godine mi je donijeta presuda o oduzimanju vozacke na dva mjeseca plus novcana kazna. Novcanu kaznu sam platio a rjesenje o oduzimanju vozacke mi nije uruceno jer sam u medjuvremenu otisao u inozemstvo. Zanima me jel ima neki vremenski rok do kojeg mi se rjesenje mora uruciti ili nastupa zastara. Ako se sada vratim natrag u Hrvatsku hoce li me na granici docekati rjesenej o oduzimanju vozacke dozvole ili je to vec isteklo? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok za izvršenje zaštitne mjere je 3 godine.

 

Postoje razni načini dostave, možda je dostava obavijesti izvršena na način da vam se ostavila u kući, a time se smatra da je dostava izvršena.

 

Moguće su znatne neugodnosti.

 

Preporučam da ne budete za volanom kada pristupite na graničnu kontrolu, a da se u nadležnoj policijskoj postaji raspitate o svom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost oduzimanja putovnice, ali iz sasvih drugih razloga.

 

Pođite na policiju i raspitajte se o svemu, surađujte sa njima, neka oni odrade svoj posao, vama neće niti malo naškoditi ukoliko ne upravljate našim cestama u vrijeme zaštitne mjere.

 

Ukoliko ipak budete kršili zaštitnu mjeru i policija vas zatekne za volanom s tom stranom vozačkom dozvolom, slijedi vam sasvim ozbiljna kaznena prijava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, podaci o raspisanim potragama su tajni, sa rezervom uzimam ono što ste napisali.

 

Drugo, naveli ste da ste platili novčani dio kazne, znači da se ne radi ni o kakvom odsluženju zatvorske kazne, znači da nije raspisana nikakva tjeralica ni potraga, već možda samo objava s ciljem utvrđivanja adrese stanovanja.

 

Nikakvo uhićenje.

 

Opet, potrebno je javiti se na policiju i regulirati pitanje te vozačke dozvole, ukoliko je bila raspisana objava tražiti da to žurno izbrišu, a kada opet budete napuštali RH avionom potrebno je među prvim putnicima pristupiti graničnoj kontroli s ciljem što ranijeg otklanjanja nejasnoća ukoliko ta objava za vama bude još na snazi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zamolio bih vas ako mi možete pomoći.

Vozač sam kamiona za jednog autoprijevoznika..uglavnom sve se svodi na to da su me zaustavili sa kamionom u preticanju, samim time jos i ustvrdili sa je kamion tehnički neispravan iz tih svih razloga dobio sam kaznu od iznosu od 4500 kuna i ono najgorje od svega žele mi oduzeli vozačku C+E kategorije na 3 mjeseca.

Dana 27.02.2012 sam dobio od policije prekršajni nalog u kojem me terete za sve gore navedeno, ja sam na to sve uložio žalbu dana 7.03, misleći da se subote i nedjelje ne broje u radne dane i samim time da nije prošao rok od 8 dana za prigovor, no međutim dobio sam odgovor na svoj prigovor da je nepravodoban, e sad mene zanima dali je meni stvarno istekao taj rok od 8 dana za prigovor? Ako je dali mogu tražiti odnosno pisati molbu za povrat u prijašnje stanje s obzirom na posao koji radim i da me nema po nekoliko dana doma.

Molim vas dali me možete savjetovati što da sad učinim, spreman sam platiti kaznu ali vozačka dozvola mi je prijeko potreba jer živim od tog posla koji radim. PUNO VAM HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molba za povrat u prijašnje stanje jest dopuštena.

 

Na našoj Facebook stranici ste naveli da vam prekršajni nalog nije osobno uručen, naravno da postoje metode dostave i bez potpisa onog kome se dostavlja, dokažite da te dane niste bili kod kuće i postoji sasvim ozbiljan razlog da sa odobri novi postupak.

 

Ako to ne uspije, otkačite prikolicu.

 

Dobili ste zabranu za CE kategoriju, ne za C ili C1 kategoriju, u stvari možete upravljati svim kategorijama osim onom za koju vam je zabrana izrečena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ja sam dobio presudu vozacka mi je oduzeta na dva mj.i kazna 500 kn radi alkohola 1.25 promila,presuda je donesena u ozujku 2012.god. a zabrana pise da stupa na snagu (b kategorija)od 5.veljace 2012.znaci po tome bi bilo 5.travnja sve normalno a ja nisam dobil nikakav papir da trebam dati vozacku u policiju,jel neko zna kak to ide,jel meni nije nis jasno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ni meni nije jasno kako zaštitna mjera može stupiti na snagu prije pravomoćnosti.

 

Vozačke dozvole se više ne oduzimaju, jednostavno se okrivljenik obavjesti s jasnom obavjesti.

 

Taj dio je svojevrsna rupa u primjeni zakona, a postupanja između prekršajnih sudova i policijskih uprava znaju biti znatno različiti.

 

Početak zaštitnih mjera, načini dostave i štošta drugo se tumači kao da je riječ o različitim državama.

 

Svojedobno je bivši ministar policije najavio donošenje pravilnika o načinu dostave te obavijesti, imao je dovoljno vremena prije smjene vlasti, a ništa se nije pomaklo s mjesta.

 

Pitajte u pisarnici suda i nadležnoj policijskoj postaji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

danas sam pital krivo su napisali tj.izrazili se meni bude dosla doma obavijest na kojoj bude isalo kada pocinje ta zabrana upravljanja osobnim autom tj.b kategorije a vozacka se vise ne oduzima nego ostaje kod mene ali ako te zaustave a ne provjeravaju dobro je ali ako provjere onda je velika kazna a sa vozackom kaj je nemam pojma tj.na koliko ti ju uzmu opet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policijski službenici su dužni sve provjeravati, ne uzdajte se u priče "što ak ne..." i slično.

 

Kršenjem zaštitne mjera čini se i prekršaj i kazneno djelo.

 

Sadašnja praksa je da se postupak započinje samo po kaznenom djelu iako je postupak po prekršaju znatno brži i bolniji za počinitelja. Nadležno državno odvjetništvo može odustati od kaznenog gonjenja i pokrenuti prekršajni postupak, što će vam sigurno izbiti nekoliko tisuća kuna iz džepa.

 

Praksa je da se nakon prekršajnog postupka zbog kršenja zaštitne mjere više ne produžava zabrana upravljanja ukoliko ne počinite u stjecaju neku novu protupravnu radnju zbog koje ide vozačka dozvola.

 

Prekršajni postupak nosi nova 3 negativna prekršajna boda i nakon sakupljenih 9 bodova slijedi zaštitna mjera zabrane upravljanja ne samo za B kategoriju već i za sve kategorije.

 

Dodatna komplikacija je što za vrijeme zabrane upravljanja B kategorije imate status "neovlaštenog vozača" i zbog počinjene štete drugome osiguranje će vas tužiti do iznosa od oko 60.000 kuna + troškovi i kamate koji mogu biti još toliki.

 

Moj vam je savjet da ukoliko ste prisiljeni upravljati nekim motornim vozilom, nabavite moped, skuter od 50 kubika za koji je potrebna AM kategorja (bivša M kategorija) koju ste stekli po zakonskoj osnovi, nabavite dobru zaštitnu kacigu, vjetrovku koja štiti od kišice, možete biti mirni i bez straha od policije.

 

Redovito zaprimajte poštu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija