Jump to content

krediti krediti...


lela85

Preporučene objave

Ajde ovako. Udala sam se vrlo mlada, suprug nije imao zaposlenje na neodređeno stoga smo da bi se "skućili" objeručke prihvaćali PBZ-ove brze kredite. U međuvremenu i ja sam radila pa je sve to teklo nekako. Prije nešto više od dvije godine, zapali smo u krizicu koja nas je ponukala da napravimo na svoj zahtjev reprogramski kredit kod PBZ-a, naravno. Kako sam već rekla, supurg nije imao za stalno, imao je još jedan kredit u Hrok-u. Banka je napravila ovakav kredit : odobreno je da se svi krediti moji i njegovi brzi te dopuštena prekoračenja svedu u jedan od 23000 eura, kamata 12%, na 20 godina rata 1818 kn. Kad izračunamo, 60000 eurića smo im duzni. I to je klapalo dvije godine. Ja prihoda više nemam nikakvih. Suprugova plaća je cca 4500 kn, reprogramski kod PBZ-a 1818, 1000 kn kod Raiffaisena i 880 kn kod BancoPopolare jer nam je hitno prošle godine trebalo da riješimo privatni dug (bili smo duzni suprugovim roditeljima i oni su inzistirali da vratimo po svaku cjenu). Dva mjeseca nismo platili PBZ-ov kredit. Blokirali su račun, bez Fine. Ne ćemo moći do sredstava, niti do dječjeg. Platit ne mogu onda niti raiffaisen (za koji je svekar bio jamac). Molili smo PBZ da nam daju da opet sve to stavimo u jedan, za sve trebalo bi cca 32000 eura. Suprug sada ima na neodređeno. Molili smo da idu s hrokom i sve da riješimo, rata bi po izračunu njihovog internet kalkulatora s kamatom od 9% bila cca 2600. Nemaju sluha. Prije tri mjeseca mailovim sam pisala pbz-u kakva će nas situacija snaći. Obećavali su da će nešto riješiti. I ništa. Kakva su naša prava, kome i na koji način da se obratimo da ipak dobijemo dio sredstava od plaće jer mi nemamo od čega zivjeti? Peteročlana smo obitelj, suprugovi roditelji su 6/8 kuće prepisali na supruga temeljem ugovora od doživotnom uzdržavanju. Moze li banka dirati u kuću? Ima li načina da nam ipak isplate dio novca i na koji način? Jer ovaj mjesec će pojesti sve, neće im biti ni dosta. Onda će otići i dopušteno u nedopušteno prekoračenje i opet od plaće ništa. A to su nam sva sredstva. Režije, klinici, još jedan kredit... Šta da radim?? Nisam tražila milost, već samo način da uredno platimo to što smo dužni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Otvorite zaštićeni račun u Fini na koji možete primati osobni dohodak ili dječji doplatak. Nije da Vas tješim....ali oni mogu sve. Meni su zbog 1.500 kn rate kredita stavili sudsku ovrhu na račun. Budući da sam odnedavno nezaposlena nemam prihoda. Jučer su mi zaprijetili ovrhom na stan zbog spomenutog iznosa. Tražim tu pomoć danima, ali nisam je još našla.

Ne znam otkad ste nezaposleni, ali imate pravo podnijeti molbu za moratorij na kredit tj. mirovanje od 6 mjeseci. Samo za to morate biti na pozitivi u banci, što Vi ni ja nismo. Tu bi Vam netko stručniji trebao dat savjet.

Pokušajte kod javnog pučkog pravobranitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Modus operandi je da prvo traže osobne podatke koje im nije pametno dati, a zatim

odobravaju kredit samo treba ispuniti jednu sitnicu! U pravilu traže novac za troškove

kredita prije isplate, a do isplate nikad ne dolazi! Riječ je o poznatoj internetskoj prevari.

Da je moguća i krađa osobnih podataka ne treba spominjati! Najbolje je ignorirati takve

ponude koje obično dolaze putem maila!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija