Jump to content

Molim Savjet - dijete iz prvog braka


anonimno

Preporučene objave

Bok, molio bih za savjet.

 

Dijete sam iz prvog braka svoga oca, iz drugog braka ima jos 2 djeteta. Kada su se moja majka i otac rastali podjelili su stan 65%-35% u njezinu korist iz razloga sto ja ostajem sa majkom. Majka je u medjuvramenu svoj dio prodala.

Otac mi je najavio da svoj dio (35%) planira podijeliti medju drugo dvoje djece jer sam ja po njegovom tumacenju isplacen s majkom. Imao sam 3 godine kada su se rastali pa me intresira da li imam ikakva prava na tih 35%

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok, hvala na odgovoru.

 

Otac i majka su u braku izgradili kat kuce (stan) od 80m2. Pri razvodu su se dogovorili da njoj pripadne48m2 a njemu 32m2 s razlogom da ja ostajem s njom. Pregradili su stan zidom. Nezin dio je je bio na njezino ime. Ocev dio je danas garsonijera koju planira podijeliti izmedju dvoje djece iz drugog braka jer kaze kako sam ja isplacen (imao sam 3 godine kada su se rastali).

Po toj logici ispada da je majka zbog mene dobila +8m2.

Isto tako kaze da ja u toj garsonijeri vise ne mogu ljetovati, a druga djeca mogu i da je bolje da se nista ne dogovaramo ko ce kad da ne dodje do svadje. Do sada smo se svi uvijek dogovarali i sve je bilo OK.

Ni na koji nacin nisam nedostojni nasljednik, dapace:)

Nadam se da ovo pomaze:)

 

Ako imas zivaca i vremena citaj dalje:)

 

Cijela prica je ovakva:

 

Prizemlje je trenutno od bake (njegove majke) koja zivi na srednjem katu koji planira ostaviti njegovoj sestri a njemu prizemlje. Na svakom katu je cca 80m2.

 

Osim ove garsonijere na gornjem katu, otac je jos odlucio da jedan stan u prizemlju (cca 45m2, trenutno se iznajmljuje) podijeli na tri jednaka dijela izmedju mene i drugo dvoje djece. Drugi stan u prizemlju (cca 35m2) je prije par godina prodao u da bi stan u kojem danas zivi (glasi na njegovu zenu) zamijenio za veci sto je i ucinio. Od tog prodanog stana u prizemlju, opet, kaze da sam ja isplacen jer mi je (u to vrijeme) dao 10000DEM za skolovanje i magisterij.

 

Veliki stan u ZG u kojem trenutno zivi ne spominje.

 

Na kraju ispada da ja dobijam trecinu stana u prizemlju (ukoliko i to ne proda).

 

Kako se to vama sve skupa cini?

 

Hvala i pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija