Jump to content

Anonimna prijava zbog stana


vesnaG

Preporučene objave

Dobar dan svima !

 

Imam jedno pitanje, tj.problem.

Prije otprilike godinu i pol sam predala papire za najam gradskih stanova. To tražim za sina i sebe. Ne posjedujem ništa od nekretnina imam pravo na gradski stan i na listi sam. U međuvremenu sin i ja živimo kod mog partnera u stanu koji je on kupio prije par mjeseci. I neki dan dobijem dopis od grada kako su zaprimili anonimnu dojavu da ja želim "izigrati" grad zbog stana jer živim s izvanbračnim partnerom koji ima mirovinu, kuću, auto itd,itd, a ja imam plaću, polovni auto itd. To nema veze sa zdravom pameti jer ja s partnerom nisam ni u bračnoj ni izanbračnoj zajednici niti smo šta potpisali. On zna da ja čekam gradski stan i zato mi je ponudio da se prijavim kod njega dok ne dobijem svoj stan. Da li sam tu pogriješila što sam sina i sebe prijavila na njegovu adresu i mogu li zbog toga izgubiti pravo na gradski stan? On je stan kupio prije nekoliko mjeseci ,a ja sam kod njega priavljena od 1-og mjeseca i nemam nikakvo pravo ni na njegov stan ni bilo kakvu imovinu. Trebam li se prijavit natrag na maminu adresu gdje sam i do sada bila i što da im uopće odgovorim. Ne znam da li sam ja njima uopće dužna pisati i opisivati moje privatne stvari s kim živim, od kada, da li ih možda moram izvještavati i koliko puta spavam s njim i da li zbog veze s nekim mogu izgubiti pravo na stan, a nemam ama baš ništa od imovine osim polovnog auta.

 

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izvanbračna veza je veza neoženjenog muškarca i neudatne žene koja traje najmanje tri godine ili krače ako je u vezi rođeno dijete.

prijatelja smijete posječivati u njegovom stanu .

niste trebali mjenjati prebivalište .

napraviti ugovor o najmu stana ili napraviti promjenu adrese i novi ugovor o najmu stana (iznajmiti drugi stan .kao podstanar dobijete više bodva)

a možda je i Vaš partner napisao anonimnu prijavu

odgovara mu da ovisite o njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vesnaG je napisao:

 

Prije otprilike godinu i pol sam predala papire za najam gradskih stanova. To tražim za sina i sebe. Ne posjedujem ništa od nekretnina imam pravo na gradski stan i na listi sam. U međuvremenu sin i ja živimo kod mog partnera u stanu koji je on kupio prije par mjeseci. I neki dan dobijem dopis od grada kako su zaprimili anonimnu dojavu da ja želim "izigrati" grad zbog stana jer živim s izvanbračnim partnerom koji ima mirovinu, kuću, auto itd,itd, a ja imam plaću, polovni auto itd. To nema veze sa zdravom pameti jer ja s partnerom nisam ni u bračnoj ni izanbračnoj zajednici niti smo šta potpisali.

 

Budimo realni - gradskih stanova baš i nema kao pljeve.

Imate posao i jedno dijete. Ima ih koji nemaju posao i imaju troje-četvero djece.

Prijavili ste adresu stanovanja kod svog partnera, a čini se da imate i opciju stanovati kod mame.

Sa stanovišta neke osobe koja vodi socijalu, vi i niste socijalni slučaj.Nije na nekom činovniku da dokazuje ovo ili ono - prijavljeni ste na stan kod partnera.Imate krov nad glavom. Mnogi drugi nemaju, a za socijalu će ionako biti sve manje sredstava.

 

Kada je u pitanju dodjela razih prava, bit će sve više neugodnih pitanja , pa i onih tko s kim i koliko puta spava.

 

Sada kada ste jednom došli na 'crnu listu',a i niste baš najteži socijalni slučaj, mislim da ćete vrlo teško ostvariti pravo na socijalni stan,pa je bez veze ići na razne varijante 'najma', ili sl. Samo ćete si komplicirati život. Možda je mudrije tu energiju uložiti drugdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felixx havala na odgovoru, ali ja jesam socijalni slučaj, nemam ništa od nekretnina, a mamina kuća je stara i zahtijeva puno renoviranja za što ja definitivno nemam novca, a to što sam trenutno prijavljena kod partnera ne znači ništa, zar će mi on dati pola svog stana;sigurno neće, a i želim imati svoj kutak za svog sina i sebe, a ne da moramo ovisiti o nekome.Samo da napomenem da sam izgubila sud za stan s bivšim mužem I o tom sam prije pitala, (ali nije bilo odgovora), a stan je bio otkupljen u braku sa mnom, pa sam izgubila sud, a kamoli da bih imala pravo na ovaj partnerov u kojem nisam sudjelovala ni s jednom lipom. Sad kad sam već spomenula za ovaj sud s mužem da Vas pitam, kome se treba žaliti nakon Županijskog suda? Svi su mi govorili da imam pravo na taj stan, po zakonu, pa eto...ipak se zakon ne poštuje izgleda.Moj odvjetnik mi je "kao zaboravio" reći da je stigla presuda od Županijskog suda gdje gubim stan. Nije on zaboravio već je bio u dogovoru sa suprotnom stranom vjerojatno. I što sam ja tu mogla napraviti, tjerati sud sa svojim odvjetnikom jer mi je "zaboravio" reći da je stigla presuda, rakao mi za nju tek nakon 6 mjeseci kad sam ga pitala šta je s tim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vesnaG je napisao:

Felixx havala na odgovoru, ali ja jesam socijalni slučaj, nemam ništa od nekretnina, a mamina kuća je stara i zahtijeva puno renoviranja za što ja definitivno nemam novca, a to što sam trenutno prijavljena kod partnera ne znači ništa, zar će mi on dati pola svog stana;sigurno neće, a i želim imati svoj kutak za svog sina i sebe, a ne da moramo ovisiti o nekome.Samo da napomenem da sam izgubila sud za stan s bivšim mužem I o tom sam prije pitala, (ali nije bilo odgovora), a stan je bio otkupljen u braku sa mnom, pa sam izgubila sud,

 

Ne posjedovati nekretninu ne znači biti socijalni slučaj. Polovina građana npr. Njemačke ili Nizozemske živi u unajmljenoj nekretnini, pa ipak velika većina njih nisu socijala ni po kom kriteriju.Kod nas se posjedovanje vlastite nekretnine postavlja kao nekakav kriterij da nisi socijala.

Da, znam da je teško živjeti u takvoj neizvjesnosti i sa malom plaćom, ali ima puno i onih u još lošijoj situaciji.

 

Moje je načelo da je bolje nekome reći istinu, nego podgrijavati lažne nade. A u sadašnjoj situaciji vjerojatno nema puno nade za socijalni stan. Dakle, možda je bolja opcija prijaviti se kod majke, pa pokušati dobiti kakvu pomoć za renoviranje te mamine stare kuće (samo kao ideja).

 

Za taj izgubljeni spor sa bivšim suprugom - bez uvida u dokumentaciju teško je išta reći. Vjerojatno ste imali bar pravo na neki povrat ulaganja, možda vas je izigrao odvjetnik, a možda su vam samo svi neiskreno podgrijavali lažne nade, i uzimali novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija