Jump to content

ime odvjetnika?


anonimno

Preporučene objave

Da li je uobičajeno da sudac prilikom 1. rasprave uputi stranku - okrivljenika da informira sud o imenu odvjetnika kojemu će poslati poziv za sljedeću raspravu?

 

Naime, ja kao okrivljenik sam nakon opisa terećenja, i upute o pravu na branitelja izjavila da ću uzeti odvjetnika i na taj način iznijeti obranu.

 

Sudac me odmah informirao o datumu sljedeće rasprave, rekao da neću dobiti poziv, ali da ih informiram o imenu odvjetnika kako bi mu mogli poslati poziv?

 

Pitam se pitam da li je uobičajeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na usmjeravanju na ZKP,

 

pročitala sam čl. 5. ali on se odnosi više na pravo obrane uz odvjetnika, međutim pitanje je bilo da li je uobičajeno da istražni sudac kaže da ih informiram o imenu odvjetnika da bi mu poslali poziv?

 

Hoću reći da bi se to moglo tumačiti kao da se odvjetnik ne može samo pojaviti na sljedećem ročištu?! Već mu mora biti upućen poziv?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ne bi povrijedio vaše pravo na obranu koje imate kao okr. sud vam je dao vremena da si angažirate odvjetnika, a vaša je dužnost da to učinite što prije i obavijestite sud o imenu..neki suci daju i rok od 3, 5, 8 dana, iako takav rok nije nigdje propisan, ali svakako da bude dovoljno vremena da oni mogu poslati a odvjetnik da primi poziv za slijedeće ročište.. postoji i druga mogućnost, a ta je da vaš izabrani odvjetnik pristupi sam ranije sudu i bez poziva, priloži svoju punomoć, pogleda malo u spis, i ujedno potpiše dostavnicu o preuzimanju poziva za ročište..kako će te vi sada napraviti vaša je stvar, ali nemojte da dođete na slijedeće ročište bez odvjetnika i tražite odgodu..sud ju ne mora uvažiti tim više što se izgleda radi o k.d. za koje obrana nije obavezna..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Xsari,

 

cujemo se kad bude više elemenata. Samo da vam kažem da je na 1. ročištu sve prošlo OK, ove stvari koje su u predmetu su oborive, pa čak mislim da i ne spadaju pod KZ. Kako se čini ja sad moram angažirati odvjetnika da bi dokazala da je cijela stvar napuhana i iskorištena kako bi se postigli sasvim deseti ciljevi.

 

Vjerujem u pozitivan ishod, sada više nego prije, i kad bude sve gotovo poslati ću vam cijeli tijek slučaja da ga imate u arhivi.

 

Zvjezdani pozdrav*************

 

P.S. Nadam se da mi za objavu teme pod anonimno nećete zamjeriti, naime među forumašima vlada pravilo da je anonimna objava interesantnija.

 

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija