Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Porez na doznake iz inozemstva

Preporučene objave

Radio bih igrice za mobitele za jednu američku firmu. Oni traže da s njima potpišem izdavački ugovor prema kojem će mi oni isplaćivati dio zarade. Ja nemam firmu ili obrt a ne želim imati off-shore firmu. Ugovor bi glasio na moje ime (kao fizička osoba) i oni bi mi povremeno slali doznake iz inozemstva na moj privatni devizni račun u Hrvatskoj. Da li se na to plaća kakav porez? Inače nisam porezni obveznik - nisam u stalnom radnom odnosu a tu i tamo radim honorarne poslove na ugovor o djelu. Unaprijed puno hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kao prvo, svatko tko ima boraviste u RH duze od 183 dana godisnje je porezni obveznik.

Za rad prema ugovoru o djelu, poslodavac uplati porez na Vase ime, pa je malo glupo sto ne ispunjavate poreznu prijavu i ne trazite povrat, pogotovo ako nemate drugih prihoda.

 

A sto se tice rada i primanja prihoda od inozemne firme, malo je komplicirano poslovanje s inozemstvom. Mozda postoje i obaveze da se obavijesti HNB o svakoj transakciji, no o ovom nisam siguran. No ak registrirate slobodnu djelatnost, platite neki porez po poreznoj prijavi, drzava je u principu tolerantna (vlastito iskustvo).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×