Jump to content

"Uvrijedio" policajca i alkoholizirani suvozac


Marabus

Preporučene objave

Pozdrav

 

Jucer kada sam isao doma (s 1og maja) frendica mi je vozila auto (jer nije konzumirala alkohol) a ja sam bio na suvozackom mjestu (pod utjecajem alkohola - znam da sam trebao biti na straznjoj klupi). Dok smo isli doma, prosli smo pored policije i nije nas odmah zaustavila (jer je frendica postivala brzinu), no medjutim su krenuli za nama nekoliko sekundi kasnije s upaljenom rotacijom i zaustavili nas nekih 500tinjak metara dalje.

Policajac tvrdi, dok smo prolazili pored njih, da sam mu ja pokazao srednji prst (a NISAM) i da nas je zbog toga zaustavio. Oboje smo bili vezani, a ja sam morao piriti, i napirio sam 1.52. Znam da sam nisam trebao biti na suvozacevom mjestu ako imam utjecaj alkohola u sebi, ali eto.

 

Ja inace , buduci da imam naocale, imam naviiku kada mi naocale skliznu malo s nosa da ih podizem ili s kaziprstom ili sa srednjakom ili s oba prsta. A znam da nisam sada digo sa srednjakom jer mi je stajala cigareta izmedju kaziprsta i srednjaka, tako da sam ih podigao s oba prsta.

 

Policajac mi nakon svega nije dao nikakv papir ili uplatinuci ili bilo sta.

 

Mene zanima jel ce teretiti ili kazniti moju frendicu ikako?

 

I zanima me koliko moze iznostit kazna ako je suvozac pod utjecaj alkohola a sjedi na suvozacevom mjestu te kolika je uopce kazna za vrijedjanje policajca za ovo zasto on mene krivi.

 

Pretpostavljam da ce to ici na sud i da ce se tamo raspraviti i donjeti odluka gdje cu ja objasniti moju stranu a i za svjedoka imam vozaca koji nije bio pod utjecajem alkohola

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 163.

 

(1) Vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni su koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa.

 

(2) Vozač osobnog automobila ne smije na prednjem sjedalu prevoziti osobu koja je pod utjecajem alkohola ili droga, dijete mlađe od 12 godina niti na stražnjem sjedalu dijete mlađe od pet godina, osim u slučaju kada na stražnjem sjedalu ima pričvršćenu dječju sjedalicu, u kojoj dijete mora biti vezano.

 

(3) Novčanom kaznom od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i druga osoba koja postupi suprotno odredbama ovoga članka.

 

 

 

 

Onda ovo ne vrijedi ili... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citirate stari zakon.

 

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

(NN 67/2008, 48/2010, 74/2011.)

Članak 163.

(1) Vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni su koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa.

(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, sigurnosni pojas ne moraju koristiti osobe koje imaju uvjerenje da iz zdravstvenih razloga ne mogu koristiti pojas.

(3) Ministar nadležan za zdravstvo propisat će postupak, uvjete i način izdavanja uvjerenja iz stavka 2. ovoga članka.

(4) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.

(5) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete starije od 5, a mlađe od 12 godina samo na stražnjim sjedalima, a dijete mora sjediti na posebnom postolju prilagođenom njegovoj visini tako da se može vezati sigurnosnim pojasom na tri točke vezivanja. Ako se dijete veže sigurnosnim pojasom na dvije točke vezivanja nije potrebno koristiti posebno postolje za sjedenje.

(6) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete do dvije godine starosti na prednjem sjedalu vozila ako vozilo nema suvozački zračni jastuk ili ako je suvozački zračni jastuk isključen i ako se dijete prevozi u sigurnosnoj sjedalici postavljenoj suprotno od pravca vožnje koja je pričvršćena za vozilo pomoću sigurnosnog pojasa na tri točke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu.

(7) Dijete u posebnoj sjedalici u vozilu mora biti vezano.

(8) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i druga osoba ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija