Jump to content

173/2


outlaw25

Preporučene objave

Postovanje!

 

Pao sam prije malo manje od godinu dana sa 50g...sto u paketima sto na hrpi...i sa 9 biljaka marihuane....nisam imao vagicu,novac itd sto bi ukazivalo na preprodaju....a pao sam na drukanje....

 

Znam da zvuci nevjerojatno,ali ja sam to imao iskljucivo za osobne potrebe,konzument sam vec 13 godina,a prije 5godina sam dozivio veliku traumu iz koje sam se jedva izvukao,zahvaljujuci upravo marihuani....

Svjestan sam da me ceka zatvorska kazna,makar mi je ovo prvi prekrsaj...ne bjezim od toga...

 

Zanimaju me koje su mi olakotne okolnosti?

Koje su mi prognoze?

Imate li kakav prijedlog,preporuku za odvjetnika? posto se ovom dodjeljenom po sluzbenoj duznosti nista neda napravi..

 

Svaki savjet je dobrodosao!!!

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega angažirajte odvjetnika ako sa trenutnim niste zadovoljni(čest slučaj) i po mogućnosti neka je mlad.Neki smjer- ako je tako kao što kažete, iznesite i takvu obranu. Proizvodnju(makar je i sama prozvodnja visoka kazna) pravdajte da je za osobnu uporabu, a za preprodaju osporavajte svjedoka(drukera), ako je on jedini dokaz. Trebalo bi vidjeti spise, jer sumnjam da je "druker" jedini dokaz za preprodaju. Možda su vas pratili, prisluškivali... Upad u stan je zadnje što rade i to kad su prilično sigurni da će nešto naći. Prognozirati je teško, buduće da sve ovisi o tome šta će tužiteljstvo dokazati (nadam se ne preprodaju). To što niste kažnjavani vam je sigurna velika olakotna okolnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo mi je odvjetnik jedan od problema,nisam nimalo zadovoljan dodjeljenim..

Molio bih neku preporuku,ako je ikako moguce,nekog odvjetnika sa dobrim poznavanjem tog dijela zakona...???

 

proizvodnja je bila iskljucivo za osobne potrebe jer se iz dimenzija prostora u kojem sam to radio i kolicini i kvaliteti opreme nikako nije moglo dobiti puno,kao sto oni tvrde...

 

sumljam da su me pratili,pa nisam diler,al nikad neznas u nasoj drzavi..

dali je moguce i kako saznat dali me netko druko ili su me pratili ili nesto trece....

uređeno: od outlaw25
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veoma slicna situacija kao kod mene,samo sto meni nisu isli u pretres jer im je lik sve ispricao *odrukao* sto smo radili i kako.

 

Gus ti je dobro rekao,zadnje sto rade je da dolaze u prestres sa nalogom,znaci bili su sigurni,uvjereni ili su dosli na dojavu od drukera(budi siguran da su oni prije toga tebe ili pratili ili prisluskivali)..ali odakle taj druker zna tebe i sa cime se ti bavis,sta sadis ako nisi njemu dao ili nekome od njegovih poznanika??..jer nemoguce je da lik znaci sebi hoce smanjit kaznu i on bubne bas na tebe da ti imas marihuane u kuci...Ali ok.Ti tako kazes.

 

Sad druga stvar,ta tocka 173.st.2 ti znaci kazna zatvora od 3-12 godina...ja sam za 50g kojih sam odnijeo liku i taj je decko reko da sam ja njemu to dao za njegove potrebe,a ne prodo na sudu,dobio 2godine zatvora...sada idu zalbe i ostale stvari.Moje misljenje je da ces i ti tako slicno proci,daj Boze da ne..ali jako tesko.

 

Nadi si nekog odvjetnika speciliziranog bas za droge..ali moras znati da ce ti taj uzeti minimalno 1500-2000e ovisno do dogovoru.

 

Ako imas 19-20 godina proci ces sa uvjetom..ako si stariji....i da,paketi upucuju na dilanje...

 

Moje misljene je da na sudu nikako ne kazes to sto si vamo rekao,da si se ljecio marihuanom,dobit ces odgovor da su za takve stvari potrebni psiholozi,a ne marihuana..jbg

uređeno: od Zexiel
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najčešća greška što rade "botaničari" koji uzgajaju svoju travu je da se hvale u društvu kako su dobru maricu uzgojili, tako kad neko "padne" iz društva se lako nagodi, pošto zna tko uzgaja. Za ovih 9 biljka bi te vrhovni sud najverovatnje oslobodio kazne tj. dosudio beznačajno dijelo ali opet ovih 50g pakiranih i svijedok znatno kompliciraju situaciju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš je slučaj na županijskom sudu i uvijek žalba ide na sljedeču višu instancu. Opčinski sud - županiski sud - vrhovni sud. Dakle nakon nepravomoćne presude županijskog suda pišete žalbu vrhovnom sudu. Predlažem da vam žalbu piše odvjetnik sa iskustvom sa takvim tipom kaznenog dijela!

uređeno: od Django
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija