Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
lovor01

Smije li se športsko društvo baviti i drugim djelatnostima

Preporučene objave

Već postoji na forumu jedno donekle slično pitanje, ali ja bih postavio malo specifičnije.

 

Udruga smo u osnivanju i bavili bi se planinarstvom, ali i drugim oblicima rekreativnih i pustolovnih aktivnosti (brdski biciklizam, ekspedicionizam, paragliding...) i oživljavanjem kulturne baštine i restauracijom manjih starih objekata, poticanjem i razvojem turizma i slično

 

U Gradskom uredu nam tvrde ukoliko se učlanimo u Hrvatski planinarski savez, da nije moguće da se bavimo ovim ostalim djelatnostima, jer smo se deklarirali kao športsko društvo. Ako se učlanimo u Hrvatski planinarski savez, on je po definiciji (članak 1 statuta) športski savez, dakle svakako postajemo športska udruga. Napominjem da su Gradskom uredu nesigurni oko ovog pitanja, te bi oni najradije da budemo klasično planinarsko društvo, jer ne poznaju dovoljno zakone.

 

Moje pitanje je da li je Zakon o športu tako restriktivan da nam brani ove druge djelatnosti, odnosno, možemo li ih i trebamo navesti u svojem statutu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×