Jump to content

173./1


Franjo1

Preporučene objave

Pozdrav svima. imam problem i molio bih za savjet. Naime neki dan sam pao sa 13 grama trave pa me zanima sto slijedi. prica je ovakva: bilo nas je nekoliko na jednom mjestu i upala nam je policija. sva trava je bila kod mene (nije bilo jointa u optjecaju), ali smo svi zavrsili u postaji- ja kao uhicenik a ostali samo privedeni. Na sva pitanja o podjeli trave i preprodaji sam odgovorio da je bilo moje (nisam siguran da li sam rekao da je za osobnu upotrebu, a bilo je - jel to potencijalni problem?). Naravno da je bilo pitanja od koga sam nabavio, na sto sam rekao da sam nabavio ispred jednog kluba nekoliko dana ranije, od nepoznate osobe koje se ne sjecam. Nakon ispitivanja sam vidio da me se tereti po clanku 173. stavka 1. Da stvar bude kompliciranija, 2007. sam takoder pao ali sam na sudu, nakon uredno odradene rehabilitacije u mirogojskoj, osloboden krivnje. Zanima me kakva je procedura sada, sto me ceka i kakve su mi sanse za izbjegavanje zatvora? Razmisljam o odvjetniku, jer mi ocito treba netko tko se razumije u ovo, ali financije nisu bas najbajnije pa me zanima kakve su mi sanse ako sam idem u bitku?

Mogu li se fakultet, bavljenje skoro pa profesionalnim sportom u proslosti i amaterskim sada uzeti u obzir kao neke olakotne okolnosti?

 

Hvala na savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

ja ću ti reći ono što znam iz prakse. Posjedovanje marihuane je kazneno djelo i policija je dužna državnom odvjetništvu protiv tebe podnijeti kaznenu prijavu. Međutim, državno odvjetništvo za manje količine droge, kaznenu prijavu odbacuje temeljem članka 28. KZ-a (da se radi o beznačajnom kaznenom djelu) i predmet ustupa Prekršajnom sudu koji u tom slučaju okrivljenika kažnjava novčanom kaznom. S obzirom da 13 grama baš i nije količina za osobne potrebe (to bi mogao reći za neku količinu do max. 5 grama), a nadam se da ti neće uzeti u obzir ono djelo iz 2007. jer si rehabilitiran, trebao bi završiti na Prekršajnom sudu sa novčanom kaznom.

Po mojem bi trebao pričekati sa odvjetnikom, jer ako uskoro ne dobiješ rješenje od Općinskog državnog odvjetništva da je prijava odbačena, dobit ćeš poziv od Općinskog suda, a onda još uvijek prije ročišta stigneš uzeti odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, i na tome sto nije tako pesimistican kao sto sam mislio:) Novcana kazna mi sad zvuci daleko najbolje, premda nisam bas u najboljoj financijskoj situaciji. A sta se kolicine tice, to me naravno i brine najvise jer je bilo za osobne potrebe bez ikakve namjere da se preprodaje, ali to ce biti tesko dokazati.

Imam jos jedno pitanje- hoce li mi pomoci ako se prije bilo kakvog rjesenja ili poziva sa suda samostalno prijavim u centar za rehabilitaciju kao pokazatelj da sam shvatio svoju gresku i da sam odlucio nesto napraviti po tom pitanju?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postoji li sansa da ce se meni u ovom slucaju suditi po novom zakonu, koji stupa na snagu 1.1.2012. ako se ne varam, ako se slucaj iz nekih razloga oduzi do tad? Ili se sudi po zakonu koji je bio na snazi kada sam uhicen?

I, molim vas ako bi netko mogao napisati sto mene okvirno ceka u razvijanju ovog slucaja?

Hvala puno

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

znaci 01.07.2012 sam u umagu pao sa, kako su napisali tzv. "jointom" tezine 0,9 grama...pa me sad zanima. Nisam nikad kaznjavan i ako to protegnem do 01.01.2013. kad na snagu stupa novi zakon kojim bi se ovo kazneno djelo okarakteriziralo kao prekrsaj dali bi mi to bila olakotna okolnost da se izvucem bez ikakvih posljedica...ako ne, koje su mi sanse da im pisem zalbu na temelju greske u zapisniku u kojoj navode TEZINU od 0,9 GRAMA, znaci masa je u gramima a tezina u Newtonima, znam da je filozofiranje al kaj sad, ak oni mene za pol jointa smaraju sto nebi i ja malo njih...:) hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija