Jump to content

Udruga koja to nije


lea1

Preporučene objave

Imam sljedeći slučaj - u susjedstvu se otvorio ilegalni kafić i vlasnik je odlučio prozvati ga udrugom (nakon što je kafić već par puta bio zapečačen), iako naravno s udrugom nema nikakve veze. Koliko shvaćam, udruge mogu raditi od 0-24, ne moraju zadovoljavati neke minimalne uvjete koji se traže od kafića itd., ali navodno ne bi smjeli točiti alkohol. Naravno, problem je u remećenju javnog reda i mira, no iz razgovora s policijom sam saznala da im oni ne mogu ništa, osim dolaziti kad se prijavi buka, što je svakodnevno. Navodno postoji rupa u zakonu i dosta kafića na crno je to iskoristilo kako bi praktički legaliziralo svoje djelatnosti.

 

Pošto nisam baš upućena detaljno u rad udruga, zanima me može li se išta učiniti po tom pitanju? Koga zvati? Poreznu, sanitarnu...? Ima li netko tko nadzire rad udruga i može reagirati ako se ustanovi da je to udruga samo pod navodnicima?

 

Ako imate kakvu ideju ili prijedlog...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavljeno inspektoratu prije mjesec i pol, dok taj kafić još nije bio udruga. Inspektorat dosad nije došao (treba im cca 2 mjeseca), a kad se konačno pojavi, očito ih neće moći zapečatiti, već eventualno naplatiti globu za točenje alkohola. Gazda će pretpostavljam platiti i nastaviti raditi dalje (ne znam kolike su kazne). Da prijavim opet, ovaj put kao udrugu ili da pričekam da inspekcija dođe po prethodnoj prijavi?

 

Naime, od tzv. udruge ne može se normalno živjeti - cajke do daske cijelo vrijeme itd., a koliko vidim iz ovog članka, potrebno je mijenjati zakon da bi se takve stvari regulirale. Kako je članak izašao u prvom mjesecu, a ništa se dosad nije pomaklo po tom pitanju, nisam pametna što bi se još moglo napraviti i kome se obratiti. Stvarno je neizdrživo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija