Jump to content

poslodavac mi neće vratiti radnu knjižicu!


anonimno

Preporučene objave

nakon nesuglasica sa bivšim poslodavcem,dala sam otkaz,te prešla na drugo radno mjesto.Bivši poslodavac mi još uvijek nije vratio radnu knjižicu niti mi se javlja.Od tada je prošlo 2tj.Ne znam šta da radim.Ne bi htjela ulazit u neke veće konflikte s njim al stvarno ne znam više šta da radim.Znam da po zakonu mi mora na moj zahtjev vratiti i prije roka,ali kod njega očito zakon ne služi ničemu.Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... potpuno se slazem s prethodnim misljenjem, ali bih Vam savjetovao jos nesto : dajte ga kontaktirajte jos jednom i lijepo zamolite, objasnite mu da Vam je stvarno hitno. Ako lijepe rijeci ne voli ... tko mu je kriv. Sam ce si biti kriv.

 

Ukoliko Vam se nece javit, ili Vam odbije predati radnu knjizicu , tada postupite po savjetu : odmah otidjite na inspekciju rada. I ne cekajte vise ni sekunde. Za najkasnije 7 dana cete imati radnu knjizicu u rukama.

 

Lijepi pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko poslodavac bezrazložno odbija vratiti zaposleniku njegovu radnu knjižicu, tada zaposlenik u cilju zaštite svojih prava može u redovnom parničnom postupku u smislu odredbe čl. 1. ZPP tužbom zahtijevati od njega povrat radne knjižice (čl. 37. Zakona o osnovnim vlasničkopravnim odnosima - "Narodne novine", broj 53/91).

VRHOVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Z A G R E B

Broj: Gž-22/1999-2

www.vsrh.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija