Jump to content

alkohol i prometna nesreća bez ozlijeđenih osoba i veće materijalne štete


nepoznati123

Preporučene objave

Upravljao sam osobnim automobilom te sam navodno prouzročio prometnu nesreću, ja sam se kretao desnom trakom te prošao zelenim svjetlom pri čemu sam naletio na drugo osobno vozilo. Vještačenjem je utvrđeno da sam u krvi imao 0,88 promila, tj. 0,34 promila u mokraći. Vozač osobnog automobila na koje sam naletio, a što je kasnije utvrđeno imao je u krvi 0,57 promila, a vještačenjem je utvrđeno da je navedeni konzumirao opojnu drogu marihuanu. materijalna šteta iznosila je 20-ak tisuća kuna za što je mene osiguranje teretilo i navodno podnjelo tužbu općinskom građanskom sudu. Budući da sam prošao na zeleno svjetlo, a navedeno vozilo crvenim svjetlom smatram da je prometnu nesreću izazvao navedeni. Osiguranje je protiv mene podiglo tužbu da nadoknadim štetu u istom iznosu. Budući da sam nezaposlen i nemam nikakve imovine molim za savjet što mi je činiti. te predmet traje već 4 godine. A mišljenja sam, iako nisam najbolje upućen da bi trebala nastupiti zastara. Ima li pravne snage navedeno osiguranje od mene potraživati nastalu štetu? Moram naglasiti da ja nisam vlasnik navedenog osobnog vozila. U priopćenju je navedeno da će ukoliko ne podmirim nastalu štetu na sudu potraživati ovrha, ali ja nisam vlasnik nikakve imovine, nezaposlen sam i nemam stalnih prihoda. Jeli moguće da se protiv mene u naknadnom vremenu podnese KAZNENA prijava ili nije?? Što mi je činiti?? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzalud vam je sada spominjati ne znam kakva svjetla i drogiranost drugog vozača kad ste pravomoćno kažnjeni u prekršajnom postupku.

 

Osiguravatelj će svako 10-tak godina pokretati ovrhu i paziti da li će te u međuvremenu nešto naslijediti da se može naplatiti. Sasvim je moguće da troškovi i kamate višestruko nadmaše iznos regresnom potraživanja, a ukoliko budu postupak ponavljali svako 10-tak godina, po sadašnjim propisima, zastare nema.

 

Jedina mogućnost da se izvučete je da osiguravatelj tereti i naplati se od vlasnika vozila budući da i on solidarno odgovara za štetu.

 

Temu premještam iz prekršajnog u forum obveznog prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala puno, ali mene zanima mogucnost da ja dobijem parnicu protiv osiguranja, jer ja nisam skrivio prometnu nesreću već je suučesnik bio kriv. Budući da osiguranje još nije poslalo tužbu već zamolbu da dođem kod njihovog odvjetnika u svrhu dogovora, a ukoliko se ne odazivam u tom slučaju oni podižu tužbu. Pa eto ukoliko oni podignu tužbu kolike su mi šanse da dobijem parnicu, naglašavam da nisam kriv za prometnu nesreću. Ukoliko trebam napisati više činjenica o samoj prometnoj nesreći napravit ću to pa da ćujem što pravna struka ima za reći. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija