Jump to content

oprost poreznog duga fizckoj osobi


camel

Preporučene objave

postovani!

 

zanima da li postoji mogucnost za trazenje oprosta poreznog duga, te pod kojim uvjetima fizicka osoba moze zatraziti oprost.

 

osoba je naslijedila suvlasnicki udio u nekretninama, slijedom cega je nastala obveza placanja poreza na promet nekretninama.

 

u medjuvremenu se dug poduplao. osoba nije u stanju platiti trazeni iznos, kako ni pocetni tako ni sadasnjii s kamatama.

 

u zk postoji zabiljezba ovrhe. vrlo je nevjerojatno da bi ovrha na nekretninama donijela zeljeni iznos. osoba ne raspolaze nikakvim znacajnim primanjima, niti ikakvom imovinom.

 

da li postoji uopce mogucnost oprosta, pod kojim uvjetima se moze podnijeti zahtjev za oprostom duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne znam koliko je to moguće u vašem slučaju ali evo šta ja znam o oprostu/otpisu duga.Moguće je zatražiti otpis duga po čl 137 st 3 OPZ(ako bi izvršenje naplate poreznog duga dovelo u pitanje osnovne životne potrebe ovršenika i članove njegova kućanstva,dug se može iznimno otpisati u cjelosti ili djelomično).

Potrenbo je izvaditi u poreznoj upravi potvrdu o imovnom stanju,(sve nekretnine,pokretnine,štednja,vozila...)osoba koji žive u zajedničkom kućanstvu,i to priložiti zahtjevu.Također i potvrdu iz zemljišno knjižnog odjela o vlasništvu n anekretninama,isprava MUP-a o vlasništvu motornog vozila,uvjerenje hrvatskog zavoda za zap.o nezaposlenosti,uvjerenje centra za socijalnu skrb o ostvarivanju nekog od oblika prava u sustavu socijalne skrbi.

negdi sam pročitala da ovaj zahtjev nikome nije odobren do sad,ne znam koliko je to točna info ja upravo prikupljam dokumentaciju i mislim ga poslat jer nemam šta izgubit ako pokušam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Išla sam u poreznu ispostavu da bih izvadila potvrdu o imovnom stanju i naišla na sveopće čuđenje i zgražanje,zanima me jeli netko imao slično iskusvto.Svu ostalu dokumentaciju imam(katastar,MUp,potvrde o nezaposlenosti,,,) .U obrascu zahtjeva za otpis se navodi potvdrda o imovnom stanju,moja dilema je slijedeća:

-jeli potrebno zatražiti potvrdu u lokalnoj ispostavi porezne,ispuniti zahtjev i čekati da područna ispostava to riješi,što traje ne znam ni ja koliko

-ili je dovoljno kupiti u knjižari potvrdu,ispiniti je i poslati skupa sa zahtjevom za otpis i ostalim dokumentima pa nek oni provjeravaju kad ga zaprime.

Nije mi jasno zašto ,kad već imam zakonsko pravo tj mogućnost da zatražim taj otpis,i ispunjavam sve uvjete,umjesto da rade svoj posao koji su i dužni raditi,čemu takav stav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija