Jump to content

Izvoz oslobođen PDV-a bez carinske deklaracije


DrAnte

Preporučene objave

Ako poduzeće "A" sa sjedištem u RH prodaje na malo proizvode putem interneta kupcima u inozemstvu, tada bi po zakonu o PDV-u trebalo izdavati fakture sa 0% PDV-a jer se radi o izvozu. Potrebno je imati "dokaz o izvozu".

 

Piše na stranicama porezne uprave da je potreba carinska deklaracija kao i ovjera od strane carinika. Međutim, kad se radi o većem broju paketa manje vrijednosti, onda je to priličan posao i papirologija. Piše na stranicama Porezna uprave da postoji iznimka, tj. da može ići i bez carinske deklaracije ako se paket šalje poštom.

 

E sad, mene zanima da li u tom slučaju važi potvrda o slanju poštom (potvrda o preporučenoj pošiljci/prijamna knjiga/prijamni list) + račun za poštanske usluge gjde se vidi da je plaćena usluga slanja preporučene pošiljke u inozemstvo. Da li je to dovoljno ili se to ne priznaje.

 

Na ovoj stranici Porezna uprava piše o tome, ali nije baš najjasnije navedeno: http://www.porezna-uprava.hr/contentData/PDF%20Datoteke/Bro%C5%A1ure/PDV%20za%20pocetnike%202010.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija